• PROGLAS HSP-a: Na djelu je nova “šestojanuarska diktatura”!


  Poštovani pravaši, poštovani dragovoljci – branitelji Domovinskog rata, pripadnici HOS-a, ZNG-a kao i svi hrvatski rodoljubi, svjesni ovog novog, a zapravo starog društveno-političkog trenutka kojeg nam nameću sada preko tzv. Vijeća za suočavanje sa prošlošću, a kojeg slobodno možemo usporediti sa šestosiječanjskom diktaturom.
  Iskreno vas želimo posvijestiti i pozvati na potpunu budnost i odgovornost, bilo političku, pravašku, nacionalnu ili općenito ljudsku (moralnu).

  Od 2000. godine političke oligarhije potpomognute stranim centrima moći preko svojih eksponenata i tzv. „Vijeća za suočavanje sa prošlošću“ po svom ustaljenom principu umjesto da na znanstvenim temeljima i činjenicama utvrde povijesnu istinu pa tek onda donesu svoj sud ili preporuku o simbolima proteklih vremena, oni neobjektivno, neistinito, paušalno i dvosmisleno daju preporuke koje će u dogledno vrijeme pretočiti u zakonske represivne mjere (po uzoru na šestosiječanjsku diktaturu od 1929.) protiv hrvatskog naroda.

  Svjesni tih procesa i namjera političkih vladajućih struktura slobodni smo i obvezni pozvati vas pravaše, pripadnike HOS-a i sve druge dragovoljce – branitelje pa i one koji su iz raznih ‘potreba’ i interesa ostali u drugim strankama da nam se javite i pridružite kako bismo vratili zajedništvo iz obrambenog Domovinskog rata, sačuvali čast i ulogu HOS-a od zaborava i marginalizacije, te konačno bili dio hrvatskog bila koji nas je očuvao kroz dugu povijest.

  Činjenica je da je Domovinski rat bio oslobodilački, a sve postrojbe koje su sudjelovale u obrani države  borile su se protiv VELIKOSRPSKOG FAŠIZMA. Kao takve su pravno registrirane u Uredu državne uprave zajedno sa svojim ratnim znakovljem, a ono uključuje i po nekima sporan povijesni pozdrav Za Dom Spremni. Svaki pokušaj revizije značio bi ujedno i atak na Temeljne vrijednosti Domovinskog rata, USTAV RH i na samu državu Hrvatsku.

  Stoga je, vjerujemo, nastupio trenutak da preispitate što možete učiniti za ovaj prevažan cilj, a da zaboravite i potisnete svoje osobne različitosti i potrebe i sitne osobne interese.

  HSP svakodnevno jača kadrovski i politički i beskompromisno zastupa suverenističke pozicije. Ukazuje na neistine koje nam se serviraju od političkih oligarhija, te progovara o svim izdajama i rasprodajama hrvatskog državnog suvereniteta. Jedini smo koji bez kalkuliranja branimo i štitimo hrvatsku državnost koju smo dužni prenijeti pokoljenjima koja dolaze iza nas, jer to je naša zadaća..

  Spremni smo okupiti sve što hrvatski misli i diše! Sve što živi i djeluje za Hrvatsku, a ne od Hrvatske.

  Spremni smo stvoriti kritičnu masu iskrenih domoljuba koja će biti odlučujući politički čimbenik u Hrvatskoj po kojoj više neće vršljati tko i kako hoće. Hrvatsku u kojoj će povijest pisati nezavisni stručnjaci, a ne sljedbenici Kominterne. Hrvatsku u kojoj za posao neće biti ključna stranačka pripadnost već znanje i sposobnost. Hrvatsku iz koje mladi neće bježati glavom bez obzira već će se vraćati i stara dijaspora. Hrvatsku u kojoj će branitelji imati status koji zaslužuju.

  Hrvatsku u kojoj će kriminalce zvati kriminalcima, lopove lopovima, a ne „stupovima društva“. Hrvatsku u kojoj se neće smjenjivati policajci jer žele razotkriti ratne zločine nad Hrvatima.

  Najkraće rečeno SPREMNI smo zajedno sa svima koji hrvatsku vole i žele napraviti hrvatsku Hrvatsku. Pridružite nam se i podržite nas!

  Bog i Hrvati!

  Karlo Starčević, predsjednik