• Sabor HSP-a do kraja listopada!


    Na sjednici predsjedništva Hrvatske stranke prava, održanoj dana 18. srpnja 2020. godine, izvršena je analiza izbornih rezultata koje je Hrvatska stranka prava, u okviru koalicije Desna liga, postigla na zadnjim parlamentarnim izborima.

    Nakon dinamične i otvorene rasprave sudionika zaključeno je kako su rezultati nezadovoljavajući, što zbog objektivnih što subjektivnih razloga, a napose zbog činjenice da veliki dio stranačke infrastrukture nije uložio dovoljno ili nimalo napora u postizanje boljih izbornih rezultata, što je posebno vidljivo u nekim gradovima i općinama u kojima su naše liste dobile bitno manje glasova nego što tamo imamo članova HSP-a.

    Članovi predsjedništva svjesni su i svoje odgovornosti, te su sukladno tome podržali odluku predsjednika Karla Starčevića da redoviti Sabor HSP sazove u najkraćem mogućem roku.
    Iako Statut HSP predviđa da se Sabor mora održati u roku od šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora, Predsjednik je najavio kako će Sabor HSP biti održan najkasnije do kraja listopada ove godine, na kojem će biti birano novo vodstvo Stranke.

    HSP