• DANIEL SRB: DOK JE NAS ŽIVIH – SRBIJE U SRBU BITI NEĆE !


  10253384_10202545308855007_1774989310_n

  Predsjednik Hrvatske stranka prava zajedno sa predsjednicima stranaka Saveza za Hrvatsku uz pristustvo članova stranaka položili su vijence i zapalili svijeće na prilazu spomeniku u Srbu odajući počast žrtvama četničkog-komunističkog pokolja nedužnog nesrpskog stanovništva, te održali prosvjedni komemoracijski skup protiv sutrašnje proslave,  27. srpnja,   četničkog ustanka u Srbu u organizaciji Srpskog narodnog vijeća.

  Proslava ustanka u Srbu – koji se svake godine obilježava u organizaciji Srpskog narodnog vijeća – neprihvatljivo je, protudemokratsko i anticivilizacijsko veličanje etničkog čišćenja (genocida) nesrpskog stanovništva na području istočne Like i jugozapadne Bosne, bez obzira na to kakav mu značaj njegovi organizatori nastojali dati.

  Zatražili smo prije dva tjedna da se ta proslava zabrani i dobili odgovor od MUP-a Hrvatske da nisu ispunjeni svi uvjeti da se taj skup zabrani. Za vrijeme održavanja prosvjednog i komemoracijskog skupa pojedincima  koji su remetili povicima sa strane „Srbija, Srbija“ poručujemo: “Dok je nas živih- Srbija ovdje biti neće“ izjavio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

   Treba li se opet dogoditi miting u Srbu kao što se dogodio 25.07.1990. kada je osnovan Srpski sabor sa sjedištem u Srbu a Srpsko narodno vijeće postalo  „izvršni organ“ Srpskog Sabora. Dali se opet piše isti scenarij autonomije kao tada – prijetili nam ponovo “balvan revolucija”.

  Spomenik četničkog pokolja u Srbu, obnovljen je za vrijeme Vlade Jadranke Kosor uz pokroviteljstvo Ive Josipovića čime snose odgovornost za lažiranje povIjesti i podržavanje zločina koje su počinili četnici i komunisti uz pomoć talijanskih fašista 27. srpnja 1941.

  Daniel Srb je u ime Saveza za Hrvatsku izrazio uvjerenje da je jasna politička poruka SNV-a, jednog od organzatora sutrašnjeg skupa, „da je moguće nekažnjenjo ubijati Hrvate“, te da time „ ostavljaju živom ideju o velikosprskom ustanku i protiv današnje Hrvatske“

  Srbski ustanak nije bio antifašistički ustanak, nego ustanak četničko-komunističko-jugoslavenske bande, planiran i izveden uz pomoć talijanske fašističke okupacijske II. armije i drugih snaga Mussolinijeve fašističke Italije!

  Dana 27. srpnja 1941. u Srbu nije ustanička puška opalila u fašiste, nego su se na njezinu nišanu i pod četničkim nožem našli nedužni i nezaštićeni hrvatski civili koje su njihovi krvnici izmasakrirne pobacali u obližnje jame, a fašistička puška opalila je u Hrvate i Hrvatsku, s namjerom da se u dijelu Hrvatske (kao i i u susjednim krajevima BiH) uništi – ubijanjem i protjerivanjem (genocidom) – sve nesrpsko stanovništvo (Hrvati i Muslimani), a „očišćeni“ krajevi pripoje velikoj Srbiji.

   Dok je Pravaša i Saveza za Hrvatsku – Srbije u Srbu biti neće!

  Hrvatska stranka prava

  Danijel Srb, predsjednik