• Daniel Srb: “Kada u američki Kongres uđe ratni veteran, svi kongresnici ustanu i pozdrave ih pljeskom, u hrvatskom Saboru ne daju im govoriti.”


  daniel srb primorska 5
  “Kada u američki Kongres uđe ratni veteran, svi kongresnici ustanu i pozdrave ga pljeskom, a u hrvatskom Saboru ne daju im govoriti.”- započeo je današnji dio presice predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku i dodao kako je onemogućavanje hrvatskim braniteljima da govore u Hrvatskom saboru pokazatelj odnosa aktualne vlasti prema braniteljskoj populaciji, te da je temeljni problem odnosa prema braniteljima problem odnosa prema Domovinskom ratu u cijelosti.

  Na konferenciji za novinare Srb je ustvrdio da postoje političke snage u Hrvatskoj koje čine sve kako bi Domovinski prikazali kao zločin. Kako im to nije uspjelo, pokušavali su 15 godina samo potencirati pitanje odgovornosti za neke nemile događaje iz Domovinskog rata ili širiti tvrdnje o desecima tisuća lažnih branitelja, rekao je predsjednik HSP-a.

  “Takav sramotan odnos prema hrvatskim braniteljima posljedica je politike onih koji su na Hrvatsku samo privremeno pristali”, ocijenio je Srb.

  Ustvrdio je da su oni koji “stalno žele nanijeti bilo kakav teret odgovornosti na hrvatske branitelje i hrvatsku državu ili proglašavati branitelje teretom društva, zapravo oni koji Hrvatsku ne žele, već su na nju privremeno pristali i čine sve kako bi Hrvatska, kao samostalna država, prestala postojati”.
  Na pitanje novinara kako komentira kaznenu prijavu koju je Autohtona hrvatska stranka prava (AHSP) podnijela protiv bivšeg čelnika HSP-a Ante Đapića zbog navodne umiješanosti u ubojstvo Ante Paradžika, Srb je rekao kako je temeljni problem činjenica da to ubojstvo nije rasvjetljeno pa se onda u takvoj situaciji optužuje mnoge ljude da su u to umiješani.

  Pravo je pitanje za hrvatsku politiku zašto “to pitanje nije raščišćeno, zašto je Hrvatska i dalje puna udbaških i komunističkih struktura, koje Hrvatska nije procesuirala zbog počinjenih zločina, što je s nezastarijevanjem udbaških ubojstava i zašto nema nikakvih procesa u Hrvatskoj”, upitao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

  hsp/hina