• Daniel Srb: Oko Ruže Tomašić se okupljaju gubitnici


  Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić kazala je da joj je prije nekoliko dana u stranku prešlo 104 člana HSP-a, što predsjednik te stranke Daniel Srb naziva notornom laži i podmetanjima kako bi si njihovi glavni konkurenti učvrstili poziciju na političkoj sceni.

  Daniel Srb: Tako je to kod nas u stranci, oni koji izgube odmah napuštaju stranku, a sve samo zato jer nisu spremni podnijeti teret poraza i snositi posljedice“Istina jest da je Turudić prešao u HSP AS, ali samo zato jer je izgubio na izborima za predsjednika splitske podružnice. Tako je to kod nas u stranci, oni koji izgube odmah napuštaju stranku, a sve samo zato jer nisu spremni podnijeti teret poraza i snositi posljedice” rekao je Daniel Srb.

  Ipak, Ruža Tomašić jer rekla da su prešla 104 člana i tu je brojku morala nekako ‘izvući’.

  “Ocijenite sami zašto je rekla tu laž. Objektivno, njena stranka živi i razvija se jedino na članovima koji izgube u HSP-u. Oni su stranka koja gradi poziciju na gubitnicima. I rekao bih da se radi o jednoznamenkastoj brojci, ne više od toga, jer upravo je jednoznamenkasta brojka glasova koje je Turudić dobio u Splitu”, naglasio je Srb.

  Jesu li vam ti odlasci gubitak za stranku?

  “Iskreno, nisu. Ako želimo biti demokratska stranka moramo svima omogućiti izbor. A oni koji ne mogu snositi posljedice poraza nisu odgovorni i ne mogu biti gubitak za stranku.”

  Kakva je budućnost HSP-a, predsjednik HSS-a Branko Hrg naveo je upravo vas kao možebitnog koalicijskog partnera?

  “Da bi se s nekime dogovarala koalicija treba uskladiti stranački program. To je početak, a onda slijede dodatni dogovori i to je sve što vam mogu reći na tu temu. Što se budućnost stranke tiče, ona je pozitivna. Dobro stojimo prema anketama jer imamo jasan i prepoznatljiv program i zbog toga nam predviđam dobar rezultat na lokalnim i parlamentarnim izborima.”

  Nije želio komentirati što smatra pod dobrim rezultatom, ali naveo je da slijedi povratak na stare političke staze, s kojih je HSP odlutao posljednjih godina.

  Izvor: Politika Plus