• Daniel Srb: Otvoreno pismo predsjednici Vlade RH


  Vlada Republike Hrvatske

  Na pažnju gospođe Jadranke Kosor, dipl.iur.,

  Predsjednica Vlade RH

   

  Predmet: Otvoreno pismo o problemu informiranja javnosti o prednostima i nedostacima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

   

  Poštovana gospođo Predsjednice Vlade,

  Odluka o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju jedan je od najznačajnijih nacionalnih političkih događaja. Upravo zbog značaja ove odluke, Ustav Republike Hrvatske propisuje i obvezu donošenja odluke o ulasku u ovu asocijaciju putem referenduma na kojem se izjašnjavaju državljani.

  Uvjeren sam kako je i Vaša želja stvarno, realno, objektivno i istinito informirati naše državljane o prednostima i nedostacima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

  Nažalost, takvo objektivno informiranje još nije moguće u nas. Vlada RH pripremila je spotove kojima promovira vlastiti stav. Tim spotovima se ne želi predstaviti javnosti i druga strana, nepovoljna o rezultatima pregovora i našim obvezama, a upravo je to nužno, ukoliko želimo našim državljanima omogućiti formiranje vlastitog stava na temelju objektivnih informacija o problematici ulaska u Europsku uniju.

  Stoga Vas pozivam da zbog javnosti, naših državljana, osigurate i financijska sredstva koja će biti na raspolaganju zastupnicima drugačijeg stava kako bi se javnost objektivno informirala.

  Uvjeren sam kako je objektivno informiranje javnosti i Vaša želja.

   

  S poštovanjem,

  Daniel Srb, dipl.ing. Politička akademija HSP-a