• Daniel Srb u emisiji Nedjeljom u 2


  Odmah na početku emisije Srb je komentirao najaktualnije događaje iz Sabora, pa je tako ocijenio da je skidanje imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću izrazito štetno, te da je to pokazivanje snage HDZ-a pred izbore.

  Zakon o ništetnosti je, kazao je Srb, besmislen i neće pružiti braniteljima nikakvu pravnu zaštitu. “Srbija je krenula u jednu pravosudnu agresiju na Hrvatsku, koja za cilj ima smanjiti odgovornost Srbije za sve ono što je učinila u ratu i tako se uzdići u međunarodnom okruženju”, kazao je Srb, dodajući da je na to Hrvatska trebala reagirati 2009. odnosno 2010. godine, primjerice zaprijetiti uvođenjem viza.

  Dodao je da je Srbija uručivanjem optužnica hrvatskim građanima ostvarila svoj cilj. Međutim, dodao je da zakon podržava jer Hrvatska mora pokazati promjenu politike.

  Povratak Thompsona?

  Vezano za nastojanja za ujedinjenje svih pravaških stranaka rekao je kako je kako je to jedan kompliciran i širok proces te da je HSP otvoren za suradnju sa svim bivšim članovima HSP-a, među njima i s Dobroslavom Paragom te Markom Perkovićem Thompsonom, za kojeg je kazao da je dobrodošao u kampanji.

  Objasnio je, naime, da su napravili “široki program okrupnjavanja domoljubnog tijela”, što je “nemoguće bez Thompsona”.

  Šok zbog Keleminca

  U sklopu tog okupljanja pravaša Ante Prkačin će biti nositelj liste HSP-a u prvoj izbornoj jedinici, a šef Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec nositelj liste u drugoj. Na pitanje voditelja kako komentira činjenicu da je Keleminec 2000. godine fotografiran kako šamara svoju suprugu u redakciji Večernjeg lista, Srb je kazao da je potpuno iznenađen tom informacijom koju, rekao je, nisu prije imali.

  Vezano za eventualnu suradnju s drugim strankama nakon izbora, Srb je rekao da ne želi isključiti nikoga i da bi suradnja bila moguća kada bi se mogla potpisati programska platforma. “Ne želimo ući u koaliciju koja bi pala na prvom svjetonazorskom testu”, kazao je, objasnivši kako je suradnja s ljevicom moguća na lokalnoj razini gdje postoji programska suradnja, a nema svjetonazorskih problema oko donošenja zakona.

  Vezano za gospodarstvo, šef HSP-a je rekao da Hrvatska mora osmisliti ekonomski model koji će ojačati industriju i izvoz, a ne pomagati uvoz, čime je rekao da bi bio za slabljanje kune. Zauzeo se i za uvođenje flat taxa, 20 posto poreza na dobit, 20 posto na dohodak i 20 posto PDV-a.

  Emisiju “Nedjeljom u 2″ možete pogledati ovdje.