• DESET GODINA BEZ TEMELJNOG USTAVNOG PRAVA


  SONY DSC
  Ovo je priča sustavnom kršenju temeljnog ustavnog prava, BIRATI I BITI BIRAN! Zadnjih 10 godina Generalni Konzulat RH u Mississaugi SPRIJEČAVA MI GLASOVANJE bilo na višestranačkim izborima ili predsjedničkim ili na referendumu! Hrvatski sam Državljanin, posjedujem SVA Hrvatska dokumenta od Domovnice, Rodnog lista, osobne iskaznice, vozačke dozvole do radne knjižice. Redovito sam se javljao na glasovanje u Generalni Konzulat RH. Tako je to trajalo sve do dolaska na mjesto konzula Ljubinka Matešića. On je prije nekih desetak godina došao na mjesto Generalnog Konzula RH.
  Tada se prvi put pojavio tzv. „propust“ za moje glasovanje, pa eto nisam stavljen na listu  birača za glasovanje! Bilo je to u siječnju 2004. godine. Zašto, nije bilo objašnjenja unatoč mojem pitanju. Većina drugih Hrvata mogla je glasovati na izborima, ali eto „greška“ se potkrala samo u mom slučaju. Inače moram spomenuti da je u mandatu Ljubinka Matešića bilo uvedeno OBVEZATNO „REGISTRIRANJE“ birača. No, pošto nisam dobio odgovor, smatrao sam da je to valjda doista bio „administrativni propust“. Potom dolaze predsjednički izbori i opet nastupa „administrativna“ pogreška. No, ovaj puta sam navodno „ja bio kriv“ jer se nisam „registrirao“ na vrijeme! Došli su novi višestranački zbori u siječnju 2008 godine i naravno „administrativna“ greška se nastavila! Nastavila se i kada je bio referendum za članstvo Hrvatske u EU. „Administrativna“ greška se nastavila i kod zadnjih višestranačkih izbora, OPET se ponovila i kod ovih POSLJEDNJH predsjedničkih izbora.
  Obraćao sam se MVP, Veleposlanstvu RH u Ottawi, obraćao sam se i Saborskom odboru za Hrvatske Državljane izvan Domovine RH, ali NIKAD, baš NIKAD nisam dobio NITI JEDAN JEDINI ODGOVOR, jednostavno NIŠTA! Sve je uvijek završavalo u nečijem KOŠU za otpatke!  Jednostavno NEMAM TEMELJNO USTAVNO PRAVO BIRATI I BITI BIRAN kao svaki Hrvatski Državljanin!
  Svih ovih godina naslušao sam se svega i svačeg oko valjanosti biračkih popisa, a navodni krivci su uvijek bili po SLUŽBENOJ DUŽNOSTI jedino i samo HRVATI i to oni izvan Domovine Hrvatske! Mi Hrvati u Kanadi, ili oni Njemačkoj, Australiji, Argentini smo po svim tim optužbama bili KRIVCI, jer smo „sastavljali“ LAŽNI BIRAČKI POPIS! Ministarstvo javne uprave je UVIJEK postojalo i UVIJEK je to Ministarstvo bilo OBVEZATNO voditi ISPRAVNE BIRAČKE POPISE. No, evo kako je svekolika hrvatska javnost doznala, Ministar Bauk je priznao da je LAGAO i to ni manje ni više nego za 500 tisuća birača! Ono što je još gore, ti IZMIŠLJENI 500 tisuća birača NISU bili Hrvati, već su to bili IZMIŠLJENI srbi! Oni koji su napustili Hrvatsku u MASOVNOJ EVAKUACIJI koju je organizirala srpska okupatorska vlast 1995 godine.
  No, hoću li ja ipak doći do svog Ustavom ZAJAMČENOG PRAVA GLASOVANJA!? Do sada evo NISAM i zbog toga se obraćam Hrvatskoj javnosti i SVIM Hrvatskim institucijama!  Sve te institucije od sudišta do ministarstava i ovih i onih JAMČE moje USTAVNO PRAVO, ali baš NITI JEDNA DO SADA NIJE NIŠTA UČINILA!

  Tihomir Janjiček