• Dr Janjiček: HRVATI VOLE HRVATSKU, ALI MRZE NESPOSOBNU I POKVARENU VLAST.  Prije neki dan dr. Slaven Letica obratio se čitavoj naciji s interesatnim pogledom na mržnju Hrvata prema vlastitoj Domovini. Iskreno malo se dotakao konkretnih stvari, ali je vrlo dobro ocijenio situaciju u Domovini. Kada se govori o „konkretnim stvarima“, onda se to najprije odnosi na uzročnike takvog stanja i u konačnici posljedice.

  Cijelinu „domomrzja“ treba promatrati kroz posljedicu rata i nastanka Hrvatske Države. Naime, rat je doista bio grozomoran. Mnoštvo žrtava, prije svega običnih civila, ljudi koji uopće nisu imali veze sa ratom ili vrlo malo. Najviše su civili stradavali. Ginuli su ljudi, žene djeca od srpskih bombi, topništva, snajpera, pune 4 godine i onda konačno Hrvati su pobjedili. Ostvarili tisućljetni san i smatrali kako su konačno izišli na put napretka. Međutim, stvari su krenule u posve krivom smjeru.

  Prije svega dogodila se privatizacija tijekom rata, a u njoj su svi novopečeni vlasnici „kuponskih dionica“ hrlili u njihovu prodaju. Svi su se željeli obogatiti preko noći. Riješili su se dionica za bagatelu i ostali jednako siromašni kako su i bili. Dionice su kupovali prijeratni „šoferi i magacioneri“, a onda postali šverceri. Švercao se jugoslavenski dinar i mijenjao za hrvatski dinar, jer su švercani novac i mijenjali u marke, pa marke u srpske dinare, koji su na spram hrvatskog dinara bili 50 puna jeftiniji. No u Hrvatskoj zamjena hrvatskog i srpskog dinara činila se u omjeru 1:1. Tako su se obogatili šoferi. Magacioneri su se obogatili „rentanjem“ magacina za oružje i sve drugo pokradeno u ratu!

  Tako već socijalno oskrnavljeni narod želio je promjenu i 3 siječnja 2000. donio promjenu. Došli su „dvojac bez kormilara“ Račan i Mesić na čelo države. Račan, posve nespreman voditi državu, infatilan i nedorečen. Mesić izdajnik svega, svakog i svačeg, radi vlastite koristi.

  Narodu su mazali oči sa „euroatlantskim integracijama“, jer kad se Hrvatska tamo učlani imat će svi sve kao u komunizmu, kad su svi bili jednako siromašni. To se i dogodilo, ali se narod nadao boljitku. Hrvati su na tu bajku nasjeli i to jeste istina. No, onda se krenulo na taj put bez povratka i plesa po glazbi iz Bruxellesa i Haaga, prvo su branitelji proganjani i slani u Haag na masakriranje! Čitav zapovjedni stožer je smijenjen, a svi generali HV postali optuženici Haaga.

  Račan, Pusićka, Mesić bili su ti koji su na sve žrtve i branitelje Domovinskog rata samo bjesomučno rigali i pljuvali i sve redom doslovce gurali u Haag. Narod je bio još uvijek naivan i vjerovao kako je članstvo u „euroatlantskim integracijama“ najbolja pogodnost koja se može dogoditi Hrvatskoj, pa je prešutio sve te uhidbe hrvatskih generala.

  Račan i Mesić, čak su poslali čitavu pismohranu MORH-a u Haag. Mesić je čak otvorio predsjedničku pismohranu za ulazak svih mogućih špijuna i žgadije! Mesić je jednostavno rečeno uništavao državu. Obećavali su i Račan i Mesić „obračun sa mafijom“, ali od svega sve je bilo samo mrtvo slovo na papiru. Otišli su s vlasti i nikomu nije bilo žao!

  Vratio se HDZ sa Sanaderom na čelu. Narod je bio sit drugova iz SDP, pa su povratak HDZ na vlast vidjeli kao povratak nacionalne stranke. No, dogodila se podvala. HDZ je koalirao sa četnicima koje predvodi SDSS i oni su jednostavno rečeno četnikovali po Hrvatskoj uz podršku HDZ-a.
  Progoni hrvatskih generala i branitelja su se nastavili. Sanader je opet još jače zagrizao na ispunjavanju „domaćih zadaća“ iz Bruxellesa, kako je i sam govorio. Bio je gori puzavac od gmizavaca u Bruxellesu, ali i gori razbojnik od Franje Tahija u Hrvatskoj!

  Pljačkao je sve što je stigao dok je bio na vlast, a zadnja kaplja koja je prelila čašu bila je ilegalna prodaja dionica INA-e. Radi toga mu je Bruxelles okrenuo leđa i zapovjedio njegovu smjenu. Zbog pljačke Ive Sanadera za koju u HDZ-u „nitko nije znao“, država i narod posve su osiromašili. Sanaderov pljačkaški pristup zavladao je državom.

  Postavljao je Sanader ministre policije koji nisu bili u stanju uhititi ni lopova u policiji! Ministri pravosuđa su oslobađali kriminalce, ubojice i svu mogućnu žgadiju.

  Bila je potrebna samo jedna kriza u svijetu i da se Hrvatska bespovratno uruši! Sanader je doslovce pobjegao i na koncu u bijegu je i uhićen u Austriji. Lagao je i pljačkao narod svo vrijeme, a na koncu je lagao i austrijskoj policiji kako nije bježao.

  U tom beznađu, hrvatski narod je povjerovao u otrcanu crvenu parolu iz 80-ih, „dajmo šansu mladima“ i izabrali su mlađašnog Zorana Milanovića. Bio je običan trubadur, pojma nije imao kako voditi državu. Korupcijska mreža koja se uhvatila, zahvatila je doslovce čitav sustav i baš sve institucije u državi. HDZ-ovi lopovi krali su sa vrha države, a crveni SDP-ovi lopovi krali su na lokalnoj razini. Ni oni iz SDP „nisu nošta znali“ što čini Lovrić – Merzel, Bandić ili Sabo, a bili su im kumovi na svadbama, krstitkama i krizmama.
  U takvoj političkoj kaljuži, tvrtke su propadale jedna po jedna, plaće su se svele na milostinju koju robovlasnici tvrtki plaćaju zaposleničkom roblju kad im se prohtije. Pravosuđe i policija postali ono što su bili i u doba komunizma, predmet sprdnje i terora.
  Mlada generacija Hrvata, oni čiji su roditelji ratovali i ginuli za uspostavu države Hrvatske, odrasli su u siromaštvu, pljački, beznađu i našli se i oni sami pred istim siromaštvom, pljačkom i beznađem kao i roditelji nastaviti živjeti sa vlastitim obiteljima. Običan čovjek u Hrvatskoj NE može promjeniti situaciju, jer je izborni sustav autokratski. U tom ozračju, djeca branitelja odlaze masovno u inozemstvo, tražeći bolji život u tuđini.

  Danas državu vodi „briselski ćato“ koji se okružio sa četnicima, bedacima i propalicama. Istina, zatekao ga „Agrokor“, ali to mu je „suvenir“ njegovih stranačkih predhodnika u koje zasigurno spada i ministrica Dalić koju očito obožava!

  To je razlog zbog čega se “Hrvatska država” ZGADILA Hrvatima i zato odlaze. Za razliku od prijašnjih iseljenika ovi ne tuguju za Domovinom niti joj se ikad više žele vratiti.

  Siti su Domovine Hrvatske, jer čim pomisle na nju svi lopovluci, nepotizam, korupcija, klijentelizam, uhljebizam iz vrhovništava HDZ-a, SDP-a, HNS-a odmah im se vrati u mislima.

  Dr. Tihomir Janjiček