• HRVATSKA VLADA TAJNO POKLONILA 10 000 HEKTARA ZEMLJE SRBIJI, KUPIT ĆE JE ARAPI I PLATITI SRBIJI


  ------ 4 color novosti

  Iako je već bilo riječi u medijima o hrvatskom teritoriju na lijevoj obali Dunava nikada nitko se iz vlade RH nije očitovao po tom pitanju,  niti su pokrenuti bilo kakvi pregovori oko naše istočne granice. Hrvatska na lijevoj strani Dunava ima 10 000 hektara plodne obradive zemlje i šuma dok bi Srbija sa desne obale trebala imati svega oko 900 hektara.

  Ako pogledamo malo u dugo pripremani Shengen u RH doći ćemo do zapanjujućih podataka. Naime RH je već ustrojila svih 100 graničnih prijelaza. U funkciji: 1. Iz fonda CARDS 2002 – 2 granična prijelaza i aplikacija 2. Iz fonda CARDS 2003 – 7 graničnih prijelaza 3. Iz IPA 2007 – 25 graničnih prijelaza i nadogradnja aplikacije 4. DRŽAVNI PRORAČUN – 73 granična prijelaza Ukupno: opremljeni svi granični prijelazi na vanjskoj granici (100) te 7 graničnih prijelaza na unutarnjoj granici.

  Od 100 navedenih niti jedan nije istočno od Dunava.

  Jednako tako je predviđeno da će nadzor iz zraka voditi helikopter MUP-a i to na: Dunavu, Savi i Uni.. Nigdje se ne spominje kontrola granice istočno od Dunava odnosno na njegovoj lijevoj obali gdje Hrvatska ima spomenutih 10 000 hektara svojeg teritorija.

  Iz nekih medija saznajemo da su Arapi počeli kupovati zemljišta, salaše i imanja, točnije do sada su kupili oko 25 objekata na lijevoj obali Dunava. Samo je pitanje vremena kada će dati ponude i za prekodunavski hrvatski teritorij kojeg se naša vlada očito odrekla.
  Članak 2. Ustava RH kaže:  Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
  Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njenim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom nad tim područjem.

  Sukladno ovim točkama Ustava RH postavljamo pitanje vladi RH: koliko je puta povrijeđen zračni prostor nad navedenim područjem od 10 000 hektara na istočnoj obali Dunava?

  Koliko je puta radi povrede našega zračnog prostora nad tim područjem podigla naše ratno zrakoplovstvo? Koliko su puta borbeni zrakoplovi susjedne Srbije ušle u naš zračni prostor na tom području?
  Također postavljamo pitanje vladi RH što je učinila ili što čini da bi teritorij istočno od Dunava postao i ostao suvereni dio Republike Hrvatske ili je jednostavno poklonila taj teritorij Srbiji??

  Ukoliko ne dobijemo odgovor na ova pitanja smatrati ćemo da su dosadašnje vlade RH grubo prekršile članak 2. Ustava Republike Hrvatske i za to odgovorne osobe moraju kazneno odgovarati, pošto bi se u tom slučaju radilo o izdaji nacionalnih interesa RH.

  Hrvatska stranka prava također poziva predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović da pozove vladu RH kako bi se očitovala po tom pitanju.

  Hrvatska stranka prava
  Krešimir Vrpka