• HSP: Državni protokol u Kninu i Zagrebu, proslava Oluje u svakom kutku Hrvatske.


  zastave hrvatske 1

  U prijeporima između zagovornika proslave 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „OLUJA“ Hrvatska stranka prava stoji na stajalištu da se centralni protokol i državna proslava moraju održati u Kninu, jer Knin je simbol koji ima veliki značaj u kolektivnoj svijesti svakog Hrvata. Isto tako zastupamo stajalište da se proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti mora na osobito svečan način obilježiti i proslaviti u glavom gradu svih Hrvata. O načinima i terminima ostavljamo protokolima glavnih aktera oba događaja da se usuglase i dogovore.

  Zagreb je sjedište svih institucija, sjedište stranih kompanija, sjedište diplomatskih, kulturnih i drugih predstavništva i zato moramo pokazati svijetu da smo ponosni na Domovinski rat i na Oluju. Ne smijemo se skrivati, moramo svijetu i narodu pokazati ponosnu Hrvatsku, pobjedničku Hrvatsku vojsku i ponosne veterane Domovinskog Rata.

  Nadalje Hrvatska stranka prava je stava da se u svakom kutku „Lijepe naše“ organizira proslava i obilježavanje Dana Pobjede i Domovinske zahvalnosti. Zašto to ne bi bio glavni ljetnji događaj na Jadranskoj obali u svakom mjestu od Prevlake do Savudrije. Zašto ne bi i naše goste na Jadranu upoznali s jednim od najznačajnijih datuma hrvatske povijesti.

  Ne vidimo razloga zašto se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti ne bi slavio i u Samoboru i u Udbini, u Hrvatskoj Kostajnici, Pakracu, Borovu Selu, Dalju, B. Manastiru, Požegi, Donjem Lapcu ili bilo kojem drugom mjestu u Hrvatskoj.

  Također stava smo da državne institucije, političke stranke a prije svega javni mediji trebaju izići iz dnevno-političkog tumačenja značaja proslave ove velike pobjede Hrvatske vojske i raditi na popularizaciji ovog velikog dana u Hrvatskoj povijesti kako bi on na svakom metru Hrvatske dobio mjesto koje zaslužuje.

  Dakle, centralne proslave s državnim protokolom u Kninu i Zagrebu. Proslave i obilježavanja Oluje u svakom mjestu u Republici Hrvatskoj.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik