• HSP i HČSP položili vijenac na posljednje počivalište dr. Ante Starčevića


  HSP i HČSP obilježili 117. obljetnicu smrti Ante Starčevića

  Poziv na jedinstvo pravaša s groba Oca Domovine

  U povodu 117. godišnjice smrti dr. Ante Starčevića članovi HSP-a i HČSP-a položili su vijenac i zapalili svijeće na groblju u Šestinama, na posljednjem počivalištu Oca Domovine.

  Delegaciju su predvodili predsjednici stranaka Daniel Srb i Josip Miljak, koji su se prigodnim riječima obratili skupu na kojem se okupio veliki broj pripadnika stranaka i poštovatelja dr. Ante Starčevića.

  U svojoj je riječi Miljak podsjetio na vrijeme u kojem je živio Ante Starčević, te na 1861. godinu i stvaranje Hrvatske stranke prava i na razjedinjavanje pravaštva.

  Srb je istaknuo kako se samo ujedinjeni pravaši u današnje vrijeme mogu oduprijeti rasprodaji državnih tvrtki i nacionalnog blaga. On je ponovio poziv ostalim pravaškim strankama da se pridruže HSP-u i HČSP-u, te da na taj način onemoguće rasipanje pravaških glasova na predstojećim lokalnim izborima, jer to od pravaša očekuju građani Hrvatske.

  “Dosta je bilo podjela, HSP i HČSP pružaju ruku pomirenja svim ostalim pravaškim strankama. Ovim putem pozivam stranku HSP dr. Ante Starčević da slijedeće godine zajedno položimo vijenac na grob Oca Domovine”, poručio je Srb.

  U organizaciji HSP-a i HČSP-a, današnje se cjelodnevno obilježavanje obljetnice dr. Ante Starčevića nastavlja podjelom letaka s prigodnim Starčevićevim citatima na Trgu bana Jelačića, a u 17.00 sati nakon paljenja svijeća na trgu Ante Starčevića pravaši će u povorci krenuti prema Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27, gdje će u 18.00 sati početi skup pod nazivom  “Suvremenost misli i pogleda dr. Ante Starčevića – našeg Oca Domovine”.

  HSP i HČSP obilježili 117. obljetnicu smrti Ante StarčevićaHSP i HČSP obilježili 117. obljetnicu smrti Ante StarčevićaHSP i HČSP obilježili 117. obljetnicu smrti Ante Starčevića