• HSP obilježio 20. godišnjicu ubojstva Ante Paradžika


    Izaslanstvo Hrvatske stranke prava predvođeno počasnim predsjednikom HSP-a Antom Đapićem, članom predsjedništva HSP-a  Ivanom Friščićem i predsjednikom HSP Zagreb  Sinišom Šukundom, 21. rujna položilo je vijenac i zapalilo svijeće na posljednjem počivalištu viteza Ante Paradžika, na groblju Mirogoj.

    Počasni predsjednik Anto Đapić pred okupljenima se prisjetio zločina, koji niti nakon 20 godina nije rasvijetljen.  Ante Paradžik ubijen je 21. rujna 1991 godine  na kontrolnom punktu policije u Sesvetama, kad je policija zapucala na vozilo u kojem se nalazio Paradžik.

    Dan ranije,  20. rujna u  dvorani  Tribina grada Zagreba  održan je i simpozij o životu i ratu Ante Paradžika. Pred prepunom dvoranom nazočila je i supruga Ante Paradžika, Jozefina Paradžik sa djecom Katarinom, Veronikom i Mislavom. Na skupu su o životu, političkom djelovanju i osobnim dojmovima koje je na njih ostavio Ante Paradžik,  govorili : predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec, general HOS-a Ante Prkačin,  počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić i predsjednik HSP-a i saborski zastupnik Daniel Srb.