• HSP obilježio Rakovički ustanak; održao sjednicu glavnog stana u Rakovici


  Hrvatska stranka prava je jučer u Rakovici obilježila više značajnih datuma iz naše povijesti. Obilježili smo početak Rakovičkog ustanka koji je započeo 08. listopada 1871. godine, a poveo ga je naš utemeljitelj Eugen Kvaternik koji je i poginuo 11. listopada te godine. Obilježili smo i Dan neovisnosti suvremene Hrvatske.
  Brojno izaslanstvo HSP-a na čelu s predsjednikom Karlom Starčevićem je položilo vijence i zapalilo svijeće podno spomenika Kvaterniku, a  u sklopu programa Drago Marković je izgovorio Matošev „Epitav bez trofeja“, posvećen Eugenu Kvaterniku. Poklonili smo se i žrtvi svih branitelja palih u Domovinskom ratu kod spomenika podignutog njima u čas.


  Nakon toga je pod predsjedanjem Nikice Augustinovića održana redovita sjednica Glavnog stana HSP-a za koju smatramo da je prijelomna u budućem političkom djelovanju Hrvatske stranke prava. Nakon otvaranja sjednice Glavnog stana, odavanja minute šutnje za sve poginule u svim ratovima za Hrvatsku i „Izvješća o radu“ od zadnje sjednice Glavnog stana predsjednika HSP-a Karla Starčevića, izabrana je nova zamjenica predsjednika Glavnog stana Ilijana Vrbat Pejić.
  Odlučeno je da se početkom iduće godine organizira konvencija stranke.

  Voditelji HSP-ovih povjerenstva podnijeli su izvješća o radu matičnih povjerenstava, a donesene su i odluke o ustrojavanju novih i proširivanja aktivnih povjerenstava. Na prijedlog predsjednika HSP-a, a sukladno Statutu odučeno je da se ustroji savjet od vodećih mislećih stranačkih ljudi i nezavisnih intelektualaca.
  Zahvaljujemo našoj podružnici Rakovica na izvrsnoj organizaciji svih događanja.

  Više fotografija u: GALERIJI OVDJE

  hsp