• „Izbavimo hrvatsku djecu iz ralja srbijanskog turbo folka!“


  cajke

  Svi smo svjedoci da su se nebrojeni mladi hrvatski životi ugasili tijekom Domovinskog rata pred naletom velikosrpskog vihora mržnje.
  Pod okriljem tog zloćudnog i zloslutnog vihora na našem hrvatskom tlu rušila se naša drevna svetišta, ubijala se naša djeca i naši starci, silovale se i ubijale naše sestre i majke, tisuće se nevinih odvodilo u logore, mučilo i zlostavljao, masakriralo i zakapalo u masovne grobnice….i mnoge od njih, vjerovatno, nikada nećemo naći.
  U isto vrijeme, na srpskome tlu, ranih devedesetih, za režima zločinačkog vožda Slobodana Miloševića, nicala je nova srpska „kultura smrti“ – tzv, „turbo folk“ koji je za cilj imao „zabaviti i opustiti“ srpsko stanovništvo u vrijeme zločinačkog i osvajačkog pohoda na Hrvatsku i BIH.
  Vrlo brzo, taj se novokomponirani „virus“ poput epidemije raširio i na mnoge Balkanske zemlje, a došao je, nažalost, i do naše Domovine.
  Podsjećam, „turbo folk“ je autentičan srpski brend nastao postepenim ubacivanjem elektronskog zvuka i popularnih zapadnih ritmova u matricu „novokomponirane narodne muzike”.
  Jedan od simbola ove glazbe jest i zloglasna Ceca Ražnjatović, udovica još zloglasnijeg četničkog krvoloka Arkana.
  Čuvena je njena izjava koja nas mora sve zabrinuti: “Da sam znala da će me Hrvatska deca slušati nikad nebi počela pevati”.
  Još je morbidnija izjava druge srpske „cajke“ Dragane Mirković koja je našem narodu poručila: “Oj Hrvati ja vam želim sreću, drven sanduk i voštanu sveću!”
  Unatoč svim ovim ovim tragičnim činjenicama, u mojoj Velikoj Gorici, ali i u gradovima diljem domovine, mnogi noćni klubovi tijekom vikenda ugošćavaju pevaljke – „Cece“ s istoka koje do ranih jutarnjih sati, bordelski odjevene, plešu po stolovima i zavode hrvatsku mladež mračnom stranputicom strasti i opijata.
  Da je tomu tako, svjedoči i dokumentarac čuvenog CNN-a koji se zove “Poročni vodič za Balkan”.
  Autor filma je „turbofolk“ nazvao ‘smećem od glazbe’ koje potiče na opijanje i drogu, ali i navodi na seks i nasilje.
  Treba li tome još što dodati?
  Treba!
  To je činjenica da se nedovoljno suprotstavljamo ovom zlu koje malo po malo razara našu mladost, a samim time i našu budućnost jer Hrvatska ostaje njima i na njima.
  I upravo zbog toga – ne smijemo ostati ravnodušni spram ovoga.
  Moramo dići glas u svim našim sredinama i ukazati na ovu pošast koja sve više uzima maha. Prije svega, moramo vlastitu djecu odgojiti na način da nikada i ni pod koju cijenu ne padnu pod utjecaj ovog srpskog, a niti kojih drugih „kulturocida“ koji na koncu, uništavaju i njihovu dušu.
  Tim više jer je naša hrvatska domovina prebogata raznovrsnim glazbenim naslijeđem i općenito je kulturološki nekoliko katova, a ne stepenica – iznad svih istočnih susjeda!

  Bog i Hrvati!

  Ivica Gašpar,
  tajnik HSP-a Podružnice „Mladen Amstrong Grof“ iz Velike Gorice
  i član predsjedništva Županijskog vijeća Zagrebačke županije