• Izgubljena godina zbog nesposobnosti Vlade


  Danas je, na kraju 2012. godine, predsjednik HSP-a Daniel Srb održao press konferenciju na kojoj se osvrnuo na aktualnu političku situaciju te je predstavio Matu Mlinarića, predsjednika stranke Nezavisni Seljaci Hrvatske, koji će se kao domoljubna politička opcija također pridružiti HSP-u na lokalnim izborima u 2013. godini u pojedinim županijama, gradovima i općinama.

   

  Uvođenje ćirilice u Vukovaru

  HSP je na “uvođenje dvojezičnosti” u Vukovaru upozoravao još 2010., kada je Gradsko vijeće Vukovara usvojilo statut Grada Vukovara, kojim se omogućilo uvođenje ćirilice u službenu uporabu. Za usvajanje navedenog statuta glasali su HDZ, SDSS i HSP dr. Ante Starčević.

  Oni koji danas pokreću pitanja dvojezičnosti bili su prvi koji su digli ruke u Gradskom vijeću Vukovara za uvođenje statuta i preko njega ćirilice u službenu uporabu. Srb je podsjetio da je tada HSP pokrenuo peticiju protiv uvođenja Statuta u službenu uporabu u Vukovaru za što je prikupljeno 6600 potpisa, ali gradska vlast se nije usudila raspisati referendum po tom pitanju.

  Odnosi sa Srbijom

  Predsjednik HSP-a osvrnuo se na odnose sa Srbijom te na izjave predsjednika Srbije i predsjednika njihove vlade i upozorio da se srbijanska politika nije promijenila i da je HSP upozoravao na sluganske odnose hrvatskih političara spram Srbije, pogotovo u kontekstu odnosa Josipović–Tadić. Naglasio je kako Srbija ima najviše problema sama sa sobom i svojom velikosrpskom politikom.

  Posljedice ulaska u EU

  HSP je bio i ostaje protiv ulaska Hrvatske u EU. Daniel Srb je istaknuo jednu od posljedica pristupanja Hrvatske u EU, i to seobu proizvodnje u zemlje CEFT-e, te naveo primjere premještaja dijela pogona Benetona u Srbiju i izgradnju pogona Kraša u BiH. Samo time Osijek će ostati bez više radnih mjesta nego li će IKEA istih otvoriti u Hrvatskoj, čiji dolazak pozdravljamo.

  Vlada RH i njihova kulturna revolucija

  Srb je izjavio da  HSP podržava stav Katoličke crkve kada je u pitanju zdravstveni odgoj i oštro se protivi metodama koje provodi ministar Jovanović. Cijelu je 2012. godinu Vlada RH, sastavljena od SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a, potrošila na kulturnu revoluciju baveći se pravima gay populacije, zdravstvenim odgojem, kadroviranjem i međusobnim sukobima dok je gospodarstvo tonulo, a nezaposlenost rasla. Ako se nešto ne pokrene ubrzo ćemo svjedočiti socijalnim nemirima.