• Kako se manipulira ili kako se kontroliraju mase


  veselko krnjić

  Najbolji a ujedno i najžalosniji primjer su naši branitelji.
  Jedna od prvih odluka sadašnje vlade bila je objava registra Hrvatskih branitelja, što su oni prikazali kao nešto jako dobro i pozitivno. Dva su razloga za taj potez, a što se vidjelo u narednim događanjima.
  Prvi cilj je pokazati narodu da je to veliki broj ljudi o kojima treba skrbiti država (a kriza je već tu).
  Drugi razlog je da se oni koji nemaju status branitelja iz raznih razloga osjeća manje vrijedni domoljubi i Hrvati.

  Kako se manipulira brojem od petsto tisuća branitelja, koje se naglašavaju ovisno o potrebi?
  Ako je briga i skrb onda se naglašava veliki broj i poziva na registar Hrvatskih branitelja, a kada ih natjeraš na ulicu da zaštite svoja prava i dignitet Domovinskog rata (preko medija)  umanjuješ brojke na skupovima branitelja i prikazuješ ih kao manju skupinu koja želi biti iznad ostatka naroda te žele poseban status i povlastice za sebe, a i dobro žive na račun građana i ne dijele sudbinu ostalih građana koje je kriza osiromašila.

  A u stvari je država osiromašila narod nametima i porezima i ukidanjem radnih mjesta a čovjek opterećen borbom za egzistenciju gubi volju za svjetonazorske i moralne teme (narod nije opasan kada viče nego kada šuti).
  Naravno da je Vukovar i dvojezičnost logičan izbor, a nakon toga i zakon o Hrvatskim braniteljima.
  Kao rezultat smo dobili odvajanje naroda od branitelja a što je dosta doprinijela i desna koalicija na čelu sa HDZ-om.

  Svojatajući branitelje i prikazujući sebe kao jedine koji vole Hrvatsku a proglašavanjem svakoga ko ne misli kao oni i ne podupire ih udbašem i jugonostalgičarom.
  S druge strane se medijski isticalo važnost izlaska iz krize i borba za bolje življenje bez važnosti svjetonazorskih, domoljubnih i obiteljskih vrijednosti pokazujući to kao nešto nazadno a da europa u kojoj smo sada “ravnopravna” članica ne drži kao nešto važno za blagostanje društva nego da je važno samo materijalno.
  Zašto je ovo važno za HSP.
  Nije slučajno da nas prate i mediji (zasada uglavnom portali) koji nam i nisu naklonjeni i u službi su vladajuće koalicije.
  Razlog je taj da se na desnoj političkoj opciji mora pojaviti stranka ili koalicija koja će pokupiti nezadovoljnike i dio birača “Domoljubne koalicije”. Logičan je izbor HSP kao jedina samostalna i neovisna stranka a koju ne kontrolira HDZ.

  Stranka ima (naročiti zadnjih nekoliko mjeseci) tendenciju rasta i svojim upornim radom imati će je sve više.
  Ovakvu političku klimu treba iskoristiti za vraćanje položaja HSP u društvu koje mu pripada.

  Hrvaztska stranka prava
  Veselko Krnjić