• Konačno jedan HSP u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji  Dana 02.02.2018.godine održana je redovita sjednica Županijskog vijeća Bjelovarsko-bilogorskog HSP-a na kojoj je bila nazočna većina dužnosnika HSP-a, gradski i općinski vijećnici, vijećnici u mjesnim odborima, zamjenik gradonačelnika grada Garešnice, te predstavnici pravaške mladeži HSP-a.
  Sjednica je održana u Općini Veliki Grđevac, a domaćin i organizator sjednice bila je podružnica Veliki Grđevac na čelu sa predsjednikom podružnice Robertom Hajtićem. U Općini Veliki Grđevac Stranka je jako aktivna , a HSP ima 1 vijećnika u Općinskom vijeću i može se pohvaliti cjelokupni rad podružnice. Posebno moramo istaknuti cijeli niz aktivnosti HSP-a u mjesnom odborima, gdje je HSP ima vijećnike u Pavlovcu i Velikom Grđevcu, te je osnovao HSP u Donjoj Kovačici i Maloj Pisanici , a uskoro se očekuju nova osnivanja ogranaka.
  Sjednicom ŽV predsjedao je Zvonko Mlakić, predsjednik ŽV HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i član Predsjedništva HSP-a i Milouš Koči, županijski tajnik HSP i predsjednik Središnjeg Časnog suda HSP-a.
  ŽV HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije provelo je završne pripreme, te će aktivno sudjelovati na Konvenciju HSP-a, na kojoj će se predstaviti izvodi iz novog programa HSP. Posebno je pohvaljen projekt »HSP dom svih pravaša« koji se na području Bjelovarsko-bilogorske županije završen i HSP je jedina pravaška Stranka koja aktivno radi i djeluje. Stranci se na području županije u zadnje vrijeme priključio veliki broj novih članova a žitelji naše županije počeli su ponovo prihvaćati naš program i naše ljude,te će uslijediti osnivanje novih podružnica i ogranaka diljem županije Bjelovarsko-bilogorske.
  Stranka je u županiji započela pripreme za održavanje županijskog izbornog Zbora HSP-a koji će se održati krajem godine, a na njemu će se birati novi županijski dužnosnici HSP-a.
  S obzirom da je postupak započeo, na sjednici je usvojen plan i program aktivnosti koje će se u narednom periodu održati u svim gradskim i općinskim podružnicama HSP-a.
  Posebno treba istaknuti da je prihvaćeno imenovanje povjerenika za Općine gdje HSP trenutno nema svoje organizacije ,a povjerenici biti će predstavljeni nakon prihvaćanja njihovog imenovanja od strane predsjednika Karla Starčevića.
  U osvrtu na aktualna događanja u Županiji Bjelovarsko-bilogorskoj na sjednici je odlučeno da će HSP kroz par dana izići sa nekoliko priopćenja, gdje će predstaviti svoj stav.
  Ovom prilikom pozivamo sve one koji žele promjene u Hrvatskoj kao i u našoj županiji da nam se priključe, vrata HSP-a su otvorena, zajednički možemo više i bolje. Hrvatskom narodu je potreban jak HSP i pravaški program u ovim teškim vremenima.

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorska županija
  Zvonko Mlakić, predsjednik