• Maske su pale – slom HDZ-ove politike, HSP rješenje za desnu Hrvatsku


  Imajući u vidu slom HDZ-ove politike, imajući u vidu veliku političku sebičnost lidera sitnijih političkih opcija desnice, a imajući i u vidu veliku opasnost da Kukuriku dobije dvije trećine mandata – kao jedino rješenje, rješenje za Hrvatsku nameće se opcija HSP s Danielom Srbom na čelu. Daniel Srb je pokazao i dokazao političku zrelost i odlučnost. Daniel Srb se nametnuo kao lider desnice i Daniel Srb je ostao jedno i jedino jamstvo desnom biračkom tijelu za očuvanjem ponosne Hrvatske.

  Vrijeme predizborne i izborne kampanje je iza nas. Političke stranke i koalicije već mjesecima „uveseljavaju“ birače svojim manje ili više uspješno dizajniranim porukama. Čak i oni koji su pokušali svoju politiku pakirati u idealan politički celofan morali su položit svoje oružje.

  S druge strane mediji su igrali svoju igru. I prije kampanje se znalo tko će za koga „drukati“. Veliki su imali velike medijske sponzore. Veliki su imali i velike financijske sponzore. No tko je zaista veliki odlučit će birači u nedjelju 4. prosinca.

  Posve je drugo pitanje o čemu i na temelju čega će odlučiti. U ovom trenutku to ne znamo, ali možemo analitički sagledati komunikaciju i izborne poruke te na temelju tih pokazatelja pokušati predvidjeti stranačke preferencije.

  Lijeva i desna Hrvatska

  Nedvojbeno je da se Hrvatska i u ovoj kampanji podijelila na lijevu, neki će reći crvenu Hrvatsku i na desnu Hrvatsku. Kako ta ideološka karta izgleda s obzirom na ključne aktere?

  Na lijevom političkom spektru dominirala je kroz kampanju Kukuriku koalicija na čelu s SDP-om. Za razliku od prije četiri godine SDP nije zabijao političke autogolove. Pokušavao je voditi aktivnu kampanju bez velikih polemika i kritika. Nešto jači verbalni diskurs imao je Radimir Čačić. Ljevica unutar svoga „lijevog svijeta“ okupljena u Kukuriku nije imala i nema neku veću oporbu. Nema važnijih političkih igrača koji bi im mogli „zabiti gol“. Uz snažnu potporu lijevih medija Kukuriku je ozbiljan kandidat za uzimanje najvećeg broja mandata. Čak postoji velika mogućnost da Kukuriku dobije 2/3 većinu i time dođe u poziciju mijenjati Ustav i krojiti Hrvatsku po svojoj (lijevoj) volji.

  Strah od dvo-trećinske vlasti Kukuriku

  Kakva bi mogla biti Hrvatska ako Kukuriku dobije dvije trećine mandata? Mnogi misle da bi najveće vrijednosti Hrvatske bile u opasnosti. Kukuriku je već najavila da bi ukinula tužbu protiv Srbije u Hagu. Kukuriku je najavila da će pozvati MMF u Hrvatsku. Vrijednosti Domovinskog rata, branitelji, čast invalida bili bi u realnoj opasnosti. A tek što bi bilo s Hrvatima u dijaspori, BiH!

  Tko je kriv?

  Nama sumnje da je za ovakvo stanje u zemlji i za ono što može biti kriv HDZ. HDZ je osam godina vodio zemlju u krivom smjeru. HDZ doveo Hrvatsku na rub propasti. HDZ je odveo Hrvatsku u ropstvo, vazalstvo i vezao joj ruke. I nije to sve. Za vrijeme HDZ-ove vlasti Hrvatska je opljačkana, uništena, ponižena. Vrijednosti Domovinskog rata, čast branitelja, invalida i obitelji poginulih su pogaženi. Neki će reći nije valjda sve bilo loše. Možda i nije, a neka se ti neki sjete što je bilo dobro.

  Politika prošlosti Ruže Tomašić

  Alternativa je istinska hrvatska desnica. A baš ta desnica je nehomogena i razjedinjena. Postavlja se pitanje ima li i tko je hrvatska desnica s aspekta nove hrvatske snage? Isključimo li HDZ kao desnu stranku jer oni to nisu ni po programu, a pogotovo po politici koju su provodili, s obzirom na proteklo predizborno i izborno razdoblje, nema sumnje da se HSP na čelu s Danielom Srbom nametnuo kao lider desnice. Daniel Srb je jedini istinski htio i želio okupiti Hrvatsku desnicu u jedan desni, jaki pokret. Pokret koji bi na ovim izborima bio treći snažan i utjecajan blok, blok bez kojeg se ne bi mogla sastaviti vlast. No političko vizionarstvo i politiku oblikovanja Hrvatske budućnosti nisu prepoznali neki drugi. Ti drugi koje vodi samo osobni politički nagon prije svega je Ruža Tomašić. Ruža Tomašić je pokazala kako joj je važniji njezin mandat nego budućnost Hrvatske. Ruža Tomašić kao i drugi samozvani lideri na desnici prezentirali su politiku prošlosti i sebičnosti.

  Opcija je HSP s Danielom Srbom na čelu

  Imajući u vidu slom HDZ-ove politike, imajući u vidu veliku političku sebičnost lidera sitnijih političkih opcija desnice, a imajući u vidu veliku opasnost da Kukuriku dobije dvije trećine mandata- kao jedino rješenje, rješenje za Hrvatsku nameće se opcija HSP s Danielom Srbom na čelu. Daniel Srb je pokazao i dokazao političku zrelost i odlučnost. Daniel Srb se nametnuo kao lider desnice i Daniel Srb je ostao jedno i jedino jamstvo desnom biračkom tijelu za očuvanjem ponosne Hrvatske. Hrvatske u kojoj će se poštovati i unaprijediti vrijednosti Domovinskog rata, prava branitelja i čast invalida i obitelji Domovinskog rata.

   

  Vjerujem kako su ovo spoznali i mladi i stari i žene i muškarci i oni koji žive u ruralnoj i oni u urbanoj Hrvatskoj. Slavonci, Zagorci, Ličani, Dalmatinci, Istrijani, Međimurci, Podravci, Hercegovci, Posavljaci i svi drugi koje vole svoju Hrvatsku.