• Napadi na hrvatske navijače – odgovornost politike


    Kako to da hrvatski dužnosnici nisu smatrali za potrebnim reagirati na napade na hrvatske navijače, komentarom, porukom te na određeni način zaštititi hrvatske državljane, upitao je na konferenciji za novinstvo predsjednik Hrvatske stranke prava, podružnice “Ante Paradžik”, Danijel Srb.
    Hrvatski navijači su hrvatski državljani i oni trebaju i moraju uživati zaštitu hrvatske izvršne vlasti – hrvatske politike. Hrvatski su državljani ugroženi, a reagiranja nema, rekao je Srb te dodao kako je jedino, što je čuo, bio je upućen dopis srbijanskom veleposlaniku u Zagrebu.

     Kakva je poruka hrvatskim državljanima, kakva je poruka hrvatske politike, upitao je Danijel Srb. Mnogi u Hrvatskoj su smatrali, potpuno pogrešno, da zbog sustavnog prikazivanja i stvaranja dojma u hrvatskim medijima da u Srbiji svi jedva čekaju hrvatske državljane da će ih lijepo ugostiti.
    Ako se sustavno napadaju naši navijači, razbijaju i pale vozila s našim tablicama onda to traži reagiranje i to mora biti predmet svih razgovora najviših hrvatskih dužnosnika sa srbijanskim. Upravo ovo treba biti i tema bilateralnog razgovora najavljenog sastanka hrvatskog predsjednika sa srbijanskim predsjednikom i predsjedništvom Bosne i Hercegovine, naglasio je Srb koji je pozvao hrvatske navijače da odu na sutrašnju odlučujuću utakmicu u Beograd i podupru hrvatsku izabranu vrstu ali dostojanstveno, sportski i korektno.