• Održan Sabor HSP-a. Daniel Srb izabran za predsjednika.


  daniel srb sabor hspPovodom 120. obljetnice smrti izaslanstvo HSP-a predvođeno predsjednikom Danielom Srbom jutros je prije početka Sabora Hrvatske stranke prava položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu ‘Oca Domovine’ dr Ante Starčevića u Šestinama.

  Saboru HSP-a su kao gosti nazočili saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš s izaslanstvom, Denis Bevanda ispred HKS-a, Željko Fiolić ispred HDZ-a, Ivica Ledenko ispred NL Loza. Brzojave potpore Saboru HSP-a uputili su saborski zastupnik Stipe Petrina i Frano Čirko v.d. predsjednika HČSP-a.

  Za predsjednika HSP-a ponovno je izabran Daniel Srb
  Izabran je novi sastav suda časti i novi nadzorni odbor.

  Sukladno ranije donesenim odlukama Glavnog stana na Saboru HSP-a po prijedlogu županijskih vijeća biralo se 10 članova predsjedništva između 13 kandidata koji su se predstavili izaslanicima Sabora HSP.
  Po rezultatima glasovanja u predsjedništvo su izabrani Nikica Augustinović, Tomislav Čolak, Berislav Gržanić, Zdenko Koren, Josip Marčun, Drago Marković, Zvonko Mlakić, Željko Širanović, Željko Teri i Ilijana Vrbat Pejić.
  Također su Sukladno ranijim Odlukama Glavnog stana, a na prijedlog novoizabranog predsjednika Daniela Srba u predsjedništvo izabrani Mirela Bušljeta Felc, Tihomir Janjiček i Rade Škarica.

  Hrvatska stranka prava može se podičiti time da su unutarstranački izbori po načelu izaslanika iz podružnica najbliže željenoj unutarstranačkoj demokraciji ili u prijevodu – jedan član, jedan glas. Također ističemo da je HSP “stožerna i jedina prava pravaška stranka” te da će i nadalje ustrajati na provedbi Starčevićeve politike i zaštite hrvatskog naroda u hrvatskoj neovisnoj državi.

  Daniel Srb je u svom obraćanju također istaknuo da će HSP i dalje ustrajati na kažnjavanju svih onih koji su se ogriješili o hrvatski narod, bilo to u ratu, bilo u miru. Pozvao je sve istinske pravaše da se vrate u “Dom svih pravaša” – Hrvatsku stranku prava.
  hsp šestine 28.02.2016.

  Pravaštvo ste mogli i htjeli razbijati, ali je dosta! Od ovog trenutka HSP kreće u kampanju za lokalne izbore jedna je od poruka sa stranačkog Sabora održanog u zagrebačkom hotelu “International”.

  Cjelovito i opširno izvješće USKORO

  hsp

  Objavljeno:Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Večernji list, Nacional, net.hr index, Novi list, T portal, SEEbiz.eu 20 minuta, Prigorski.hr, Politika Plus, Dalmacija News, PS PORTAL,Osijek online, Vazdan com, Palo,rs, najvesti.com