• Održana sjednica Glavnog Stana HSP-a.


  hsp zastava

  Danas je u Zagrebu održana sjednica Glavnog stana Hrvatske stranke prava. Sjednicom je rukovodio predsjednik Glavnog stana Berislav Gržanić.

  Po unaprijed utvrđenom dnevnom redu raspravljalo se pripremama za redoviti Sabor Hrvatske stranke prava koji se ima održati 28. veljače 2016. godine.

  Kandidacijsko povjerenstvo je izvjestilo sve članove Glavnog stana da su za dužnost predsjednika Hrvatske stranke prava pristigle dvije kadidature. Sukladno statutu HSP-a i Odluci Glavnog stana od 23. siječnja 2016. godine o uvjetima za kandidiranje na ovu dužnost Kandidacijsko povjerenstvo je ustvrdilo da je jedna kandidatira nepotpuna, tj nisu dostavljeni dokazi o ispunjavanju propisanih uvjeta o čemu će kandidat biti službeno obaviješten.

  Druga kandidatura, predsjednika Daniela Srba je ispunjavala sve propisane uvjete te je ista prihvaćena. Kandidacijsko povjerenstvo je također ustvrdilo da je za članove predsjedništva HSP-a koji se pojedinačno biraju (10 članova predsjedništva) na Saboru HSP-a pristiglo trinaest pravovaljanih kandidatura.

  Izvješće je prihvaćeno jednoglasno .

  Također su prihvaćene predložene izmjene Statuta Hrvatske stranke prava.

  Sabor HSP-a biti  će 28. veljače 2016. godine s početkom u 10,30 u hotelu Internacional. Prije početka Sabora izaslanstvo Hrvatske stranke prava će posjetiti grob našeg osnivača i utemeljitelja u Šestinama gdje će položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

  hsp