• PREDSJEDNIK HSP-a DANIEL SRB JOŠ JEDNOM POZVAO NA PRAVAŠKO JEDINSTVO.


  srb govornica

  Predsjednik Hrvatske stranke prava G. Daniel Srb osvrnuo se na procjene Europske unije o gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. Posljednjih gotovo godinu i pol, koliko je Hrvatska članica EU, u gospodarstvu Hrvatske nije učinjen pomak, a Hrvatska i dalje stagnira i sve dublje tone što potvrđuju i procjene Europske komisije. Prema procjena Europske komisije Hrvatsku očekuje još veći gospodarski pad i porast nezaposlenosti čime je Europska komisija u stvari potvrdila da ni ova Vlada kao ni prethodna nije sposobna izvesti Hrvatsku iz recesije u kojoj je Hrvatska već šestu godinu zaredom.
  Na izjave Europske komisije čelni čovjek Vlade nema komentara što je nezamislivo i neodgovorno prema građanima. Dosadašnji rad Vade dokazao je da Vlada nema viziju, još manje da ima potrebno znanje i iskustvo u kriznim situacijama koje u Hrvatskoj traju predugo.
  „Vlada nam je sačinjena od političara bez političkog, ekonomskog i gospodarskog znanja“ izajavio je Srb te dodao: Na žalost, činjenica je kako se ništa neće mijenjati ni u predizborno vrijeme, a Hrvatskoj ponestaje vremena“.
  Hrvatska nema vremena za isprazna predizborna obećanja – već na pozicijama vlasti treba kompetentne, sposobne i provjerene stručnjake a ne političke uhljebe koji nit znaju nit mogu Hrvatskom narodu donijeti bolje sutra. Vrijeme je za bitne promjene na političkoj sceni Hrvatske i promjenu svih onih koji su Hrvatsku doveli u ovu krizu.
  Predsjednik HSP-a ponovio je da HSP daje punu podršku 100% invalidima, hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju pred ministarstvom koje bi trebalo štiti njihove interese, a to ne čini. Smatramo da bi se ministar Matić trebao ispričati braniteljima, hrvatskoj javnosti i zahvaliti na suradnji. Ministar kojeg ne podržavaju branitelji ni u jednoj zemlji ne može predstavljati njihove interese.
  Na vijest da se iz Haga pušta radni zločinac Vojislav Šešelj jer Srbija garantira za njegov boravak na slobodi, predsjednik HSP-a ponovio je da je za HSP takav stav neprihvatljiv i da bi na to institucije ove Države trebale reagirati jer bolest ne umanjuje činjenicu da je netko zločinac, te napravio usporedbu s jednom sličnom ali sramotnom situacijom koja se dogodila u Hrvatskoj kada je Đuro Brodarac, iako teško bolestan, završio u pritvoru i preminuo – a zna se tko je odgovoran za to.
  Na novinarska pitanja o  stanju  na pravaškoj sceni, predsjednik Srb je napomenuo  kako  i dalje poziva na pravaško jedinstvo  i još jednom ponovio da se pravaši trebaju ujediniti u jedan jak i  snažan HSP.
  Predsjednik Srb je  žestoko osudio  različite spinove i dezinformacije koje su  zadnjih dana  pokušale  procese ujedinjenja pravaša usmjeriti u sasvim drugačijim  pravcima i poručio njihovim kreatorima kako nisu uspjeli  ni prije, a neće ni sada.
  Proces  pravaškog ujedinjenja je pokrenut i on će   uz  određene  probleme i napore  ipak biti doveden  do kraja a  Hrvatska stranka prava kao najstarija politička stranka i stožerna pravaška stranka  u Hrvatskoj će iz ovih procesa izići  znatno ojačana i spremna  za političku utakmicu.