• Predsjednik HSP-a Srb: Pod hitno podignimo zid ili postajemo sabirni centar za izbjeglice


  slika srb
  “Nazivali su nas “šovinistima” kada smo u lipnju predlagali izgradnju SRIJEMSKOG ZIDA, sada su i Milanović i Granić i svi ostali došli na pozicije HSP-a.”

  Predsjednik HSP-a Daniel Srb prozvao je u utorak Vladu za nemaran odnos prema problemu izbjegličke krize te izostanak planova za njegovo rješenje, zbog čega, ocijenio je, Hrvatska nije zaštićena i može se dogoditi da postane sabirni centar za migrante.

  Srb je na konferenciji za novinare u Osijeku kazao kako eventualna odluka Slovenije, da poput Mađarske zatvori granice, Hrvatsku stavlja u nemoguću situaciju. Napomenuo je da je HSP prije četiri mjeseca predlagao podizanje zida na granicama, a da premijer Zoran Milanović i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić tek sada počinju shvaćati da to postaje nužnost.

  Zapitao se zašto se s podizanjem zida čeka toliko dugo i koliko će to Hrvatsku koštati, s obzirom da će se sada zid graditi na brzinu, po zimskim uvjetima. Potvrda je to, smatra Srb, da se Hrvatska nije pripremila za izbjegličku krizu, jer u suprotnom ne bi bila u situaciji da ne zna kako riješiti ovaj problem.

  “Zbog nečije tvrdoglavosti i želje da se prikaže u drugačijem svjetlu pričinjena nam je ogromna gospodarska i politička šteta”, poručio je Srb. Ocijenio je da je uzrok takve politike kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, u sklopu koje se, tvrdi, htjelo prikazati humano lice Hrvatske koja je spremna za razne ustupke, cijenu čega sada plaćaju porezni obveznici.

  “Zbog nemara i tvrdoglavosti Hrvatska se našla u nepotrebnoj situaciji i za to se mora snositi odgovornost. Zbog kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a Hrvatska je ostala bez mogućnosti da problem migranata rješava na način kako to čine sve zemlje u okruženju”, istaknuo je Srb.

  Predsjednik HSP-a se osvrnuo i na svakodnevne poplava na području uz rijeku Kupu koje se događaju za svake veće kiše. Podsjetio je da je još prije četiri godine donesen Zakon o vodama, ali provedbeni akti do dana današnjeg nisu zaživjeli.
  Odgovorne su i bivša HDZ-eova vlada i ova sadašnja SDP-ova jer nisu poduzele sve što su trebali da provedbeni akti olakšaju i ubrza njihova provedba.

  “Na jednoj strani pijesak i šljunak uvozimo, dok iz razloga ne čišćenja riječnih korita imamo svakodnevne poplave, pa ko je tu lud – zaključio je Srb.

  Hina,Slobodna Dalmacija,
  Direktno, Prigorski, Index, eZadar,