• Priopćenje za javnost Hrvatske stranke prava o slučaju Dražena Keleminca


  Hrvatska stranka prava s pozivom «Spasimo Hrvatsku», pozvala je na zajednički izalazak na izbore sve pravaške stranke i sve one koji  koji dijele pravaške političke stavove. Pozivali smo u zajednički tabor sve pravaše, desničare, poštene ljude, domoljube, ljude bez mrlja iz prošlosti, nudeći ne samo ravnopravan tretman sa članovima HSP-a, nego i vrlo visoka, čak i vodeća mjesta na zajedničkim izbornim listama za Sabor. Jedna od stranaka koja se odazvala našem pozivu, iako su nedavno bili vrlo kritični čak i nekorektni prema HSP-u i nekim dužnosnicima HSP-a, bila je Autohtona Hrvatska stranka prava, na čelu s gospodinom Draženom Kelemicem. Da bi na djelu pokazali kako mi zamišljamo i provodimo našu suradnju, gospodin Dražen Keleminec bio je određen da će biti prvi na listi HSP-a i svih pravaških stranaka u 2. izbornoj jedinici.

  S obzirom da smo javno upozoreni da je gospodin Dražen Keleminec prije nekoliko godina fizički napao vlastitu suprugu u redakciji jednih dnevnih novina, te da je slučaj istraživala i policija, Predsjedništvo Hrvatske stranke prava jednoglasno je zaključilo da gospodin Dražen Keleminec neće biti nositelj zajedničke izborne liste HSP-a i pravaških stranaka u 2. izbornoj jedinici, te da neće biti zajednički kandidat za Sabor niti na jednoj zajedničkoj pravaškoj listi. HSP nije znao za ovaj slučaj obiteljskog nasilja, a HSP je stranka koja  ima nultu stopu tolerancije prema obiteljskim nasilnicima i prema nasilnicima uopće.

  S obzirom na neskriveno zadovoljstvo kojim su neke stranke, političari i mediji popratili   «slučaj  Keleminec», Hrvatska stranka prava izvješćuje javnost o svojoj odluci, kojom poručuje da na svojim listama neće imati osobe osumnjičene za obiteljsko nasilje pa niti onda kada takve optužbe nisu dokazane. Tražimo isti pristup od svih sudionika u predstojećim izborima u Hrvatskoj.  Hrvatska stranka prava rasčišćavanjem ovog slučaja pokazuje kakvih se načela drži. Od drugih stranaka očekujemo poštivanje istih vrijednosti.

   

  Hrvatska stranka prava
  Daniel Srb, predsjednik