• PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HSP-a VARAŽDINSKE ŽUPANIJE.


  “Samo onaj tko istinski voli svoj rodni kraj, tko voli i cijeni svoju domovinu i opći interes stavlja ispred vlastitog, može biti uspješan u vlasti.
  hsp varaždinske 1

  Ujedinjenje svih pravaških stranaka u okviru projekta “HSP – DOM SVIH PRAVAŠA”  ključno je pitanje za daljnji rad i očuvanje pravaške misli ove najstarije političke opcije i na području naše županije – glavni je zaključak danas u Varaždinu održane sjednice predsjedništva Županijskog vijeća HSP Varaždinske županije .

  Hrvatska stranka prava,  kao temeljna pravaška stranka i stvarni sljednik misli i djela oca domovine dr. Ante Starčevića, nakon provedenih unutarstranačkih izbora u veljači ove godine ozbiljno je krenula u reorganizaciju svoji ustrojbenih jedinica , okupljanju pravaškog članstva,  te pripremama za lokalne izbore koji bi se trebali održati slijedeće godine.
  ” Šarolikost pravaških opcija građane dovodi u zabludu , a posebno istupi pojedinaca u medijima koji svojim neprimjerenim izjavama uzrokuju nesagledivu štetu za pravaštvo ” – iznio je svoj stav predsjednik županijskog vijeća g. Josip Marčun.

  hsp varaždinske
  I u našoj županiji, koja je godinama opterećena nizom neriješenih gorućih problema , u predizbornim kampanjama mnogo  je obećanih a ne realiziranih projekata,  dokaz su da dosadašnje političke opcije na vlasti u Županiji nisu opravdale povjerenje birača i da je vrijeme za nove političke snage spremne za preuzimanje odgovornosti u vođenju u lokalne vlasti.

  “Samo onaj tko istinski voli svoj rodni kraj, tko voli i cijeni svoju domovinu i opći interes stavlja ispred vlastitog, može biti uspješan u vlasti. Smatram da upravo te odlike krase članove Hrvatske stranke prava i bez obzira što nas se godinama pokušava staviti u neke negativne konotacije, odgovorno tvrdim da HSP kao moderna, demokratska stranka koja svoj program temelji na pravaškom nauku dr. Ante Starčevića može biti jamac u podizanju razine kvalitete življenja,  gospodarskog i kulturološkog razvoja te zaštiti interesa građana naše županije” – zaključio je predsjednik Marčun.
  Na kraju sjednice još jednom je upućen poziv svim pravašima, a i onima koji to žele postati da se jave u podružnice HSP-a po svojim mjestima prebivanja radi učlanjenja.

  HSP Vraždinske županije