• Rezultat vladavine “Domoljubne koalicije” u Kninu: Iz Knina je otišlo 500 mladih ljudi, jer posao dobivaju samo članovi HDZ-a i SDSS-a.


  U Kninu se trenutno odvija objedinjenje pravaša.
  U posljednjih mjesec dana 35 članova HSP Ante Starčević prešlo je u HSP.

  hsp-knin
  Kninski HSP na današnjoj je press konferenciji odaslao upozorenje vlasti Grada Knina vezano uz tešku gospodarsku situaciju u Kninu. Dopredsjednik HSP-a Knin Ivica Pranjić kazao je kako se u Kninu ne otvaraju nova radna mjesta, mladi su nezaposleni i sve ih više odlazi svoju poslovnu sreću pronaći u drugim dijelovima Hrvatske.

  – Iz Knina je u posljednje vrijeme otišlo pet stotina mladih ljudi, a ono malo radnih mjesta koja se otvore popune članovi HDZ-a i SDSS. Oni upravljaju gradom, ali i DIV-om, jer ljudi tamo ne mogu dobiti posao ako ih gospođa Rimac ili gospodin Rašković ne odobre – oštar je bio Pranjić, dodajući kako se na tu situaciju ne žale samo Hrvati, već i Srbi, te da u Kninu još uvijek govore samo usta, ali da bi kada progovori trbuh moglo biti velikih problema.

  Druga tema konferencije bilo je neadekvatno stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, za koje Pranjić tvrdi kako velik broj još uvijek nema riješeno stambeno pitanje.

  – Izgrađena je nova zgrada, kod nove crkve, s oko 60 stanova, u kojoj će polovicu stanova dobiti branitelji, a polovicu Srbi povratnici. Velik dio njih dobit će pravo otkupa stana po cijeni od 10 tisuća eura, u stanu neće boraviti, da bi ga kasnije prodali državi po cijeni od 50 tisuća eura. Branitelji ne mogu dobiti darovnice za već riješene kuće, a to sve ne treba čuditi kada znamo da stambeno zbrinjavanje u Kninu vodi osoba povezana s milicijom SAO Krajine, gospođa Popović – kaže Pranjić, tumačeći kako nove zgrade uopće nije potrebno graditi jer na području Knina postoji oko stotinu praznih stanova i kuća, koje su dijelom u vlasništvu Grada, a dijelom u vlasništvu države, no gradske vlasti odlučuju o tome tko će u te stanove ući.

  Osvrnuo se i na pitanje proslave Oluje, istaknuvši kako je 5. kolovoza prije svega dan branitelja i dan domovinske zahvalnosti, te da se zna što Knin jest i gdje proslava mora biti.

  – Mi ni prošle godine nismo bili zadovoljni proslavom jer je to bila prva godina bez televizijskog prijenosa. Tko je tražio da se prijenos ukine, Europa ili Srbija? – pita se Pranjić.

  Također je objavio kako se u Kninu trenutno odvija objedinjenje pravaša, te da je u posljednjih mjesec dana 35 članova HSP Ante Starčević prešlo u HSP.

  izvor: šibenski portal