• SAMO REINDUSTRIJALIZACIJA MOŽE DONIJETI NOVO ZAPOŠLJAVANJE.


  srb za mrežuNajveći dobitnici ovih izbora su  Savez za Hrvatsku i  Mirela Holi (zahvaljujući medijskoj potpori i naručenim anketama) – rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb na današnjoj  konferenciji za medije u Osijeku.
  Hrvatska kao članica EU nije provela izbore za izbor zastupnika u EU parlament u duhu demokracije već u duhu totalitarizma. Izbore za zastupnike u EU medijski su bojkotirali gotovo svi  mediji posebno Državna televizija, te biračima važnost tih izbora nije prezentirana za razliku od prošlih izbora i Referenduma za EU. 

  Prije samih izbora upozoravali smo na medijsku blokadu Saveza za Hrvatsku, te je Savez usprkos toj medijskoj blokadi postigao dobar rezultat. 

  Predsjednik HSP-a osvrnuo se na nedavnu presudu Europskog suda za ljudska prava  kojom  je napravljen pravni presedan i  dopušteno ponovno suđenja  počiniteljima ratnih zločina  na koje je primjenjen Zakon o oprostu.  Srb je  spomenuo slučaj   Slobodana Jurišića koji je u veljači ove godine  primjenom Zakona o oprostu  oslobođen krivnje za hladnokrvno ubojstvo dvojice  gardista u Vukovaru.

  Daniel Srb najavio da će HSP pored tema od nacionalnog interesa svoje djelovanje  ubuduće više usmjeriti  na gospodarska pitanja.

  Činjenica je da je  turizam  jedna od važnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj iako  pridonosi oko 12% BDP-a,  ali je i činjenica  da  industrija ovakva kakva je  pridonosi oko  42% BDP-,  te je pitanje reindustrijalizacije temeljno pitanje gospodarskog rasta i novog zapošljavanja. Hrvatska mora poticati  u većem obimu malo i srednje poduzetništvo i spašavati  gospodarske subjekte koji su od strateškog interesa za RH – naglasio je Srb i  naveo primjer Petrokemije iz Kutine  uz koju je  dobrim dijelom vezana i poljoprivredna proizvodnja. Republika Hrvatska ne smije dopustiti  gašenje proizvodnje u  Petrokemiji.   S druge strane  je primjer proizvodnje   plastike i čelika, industrije koje je u Hrvatskoj postojala početkom  devedesetih  godina prošlog stoljeća,  a danas je  gotovo uništena.  

  Tražimo od Vlade RH da sve svoje resurse umjesto  međusobnih optužbi i predbacivanja okrene  problematici reindustrijalizacije kroz različite mjere i olakšice prema zainteresiranim  ulagačima  u industrijsku proizvodnju, kako bi se osigurao i pokrenuo val zapošljavanja, osigurala radna mjesta te spriječilo odljev radne snage, a posebno mladih obrazovanih stručnjaka iz Hrvatske.

  Hrvatska stranka prava

  Daniel Srb, predsjednik