• Sloganom “VIŠE HRVATSKE – MANJE EUROPE”, HSP se vraća u Hrvatski sabor.


  kon daniel srb
  Hrvatska stanka prava održala je 28.veljače 2015. Programsku konvenciju na kojoj je sudjelovalo 400 izaslanika. Osim Programske konvencije Hrvatska stranka prava obilježila je 25 godina rada Hrvatske stranke prava od Obnoviteljskog sabora HSP 25.02.1990. i 119. Obljeticu smrti utemeljitelja HSP-a i Oca Domovne dr Ante Starčevića.
  Sjećanje na Oca Domovine obilježeno je i polagajem vijenca i paljenjem svijeća na posljednjem počivalištu Oca Domovine u Šestinama.

  O životu i djelu dr Ante Starčevića i njegovim svevremenskim poruka data je posebna pažnja.

  Predsjednik HSP-a Daniel Srb, nakon pozdravnih govora gostiju, obratio se izaslanicima te dao uvodni dio programa Hrvatske stranke prava za parlamentarne izbore. Poseban naglasak dat je rješavanju stanja u gospodarstvu, no ništa manje značaj i položaju Hrvata u BiH i odnosa sa Srbijom.
  Nacionalni interesi i nacionalna sigurnost treba biti na najvišoj razini te pred izaslanicima Konvencije iznosi jasan stav da u zakonodavstvo Hrvatske treba uvezi SMRTNU KAZNU za čin veleizdaje.
  Hrvatska može i mora rješavati svoje probleme bez tutora. Za stanje u Hrvatskoj krive su sve bivše vlade koje se udvornički dodvoravaju Europi zbog svojih interesa, a ne interesa hrvatskog naroda, te predlaže da na slijedećim parlamentarnim izborima službeni slogan HSP-a bude „VIŠE HRVATSKE – MANJE EUROPE“.
  Gospodarski program HSP-a predstavio je dr.sc. Tihomir Janjiček, video konferencijom iz Kanade. Dio programa vezan za branitelje pripremio je i obrazložio Mirko Čondić, a prostorno uređenje i zaštitu okoliša predstavio je ing. Max Udov.
  O problemima i rješenjima za znanost i obrazovanje izlagao je dr.sc. Željko Širanović, a probleme koji postoje i rješenja koja nudi HSP za selo i poljoprivredu predstavio je Tihomir Grdinić.

  Nakon predstavljanja osnovnih smjernica Programa s kojim HSP ide na parlamentarne izbore isti je jednoglasno usvojen.

  Programskoj kovenciji nazočili su i gosti iz drugih stranaka, Dragan Vulin, Josip Salapić, Mato Knezović, Branko Borković, Željko Cvrtila i Marko Lukić.

  hsp