• U Siraču održana sjednica Predsjedništva Bjelovarsko bilogorskog HSP-a.


  bbž 2Dana 01. 05. 2016. godine u Siraču je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije.  Domaćin sjednice je bio predsjednik podružnice HSP Sirač, ujedno vijećnik HSP u Općini Sirač , te dopredsjednik županijskog HSP-a  Josip Hamp.
  bbž 3
  Prije radnog dijela sjednice nazočni članovi županijskog Predsjedništva HSP-a upalili su svijeće i pomolili se pokraj spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Sirača , a isto tako odali su počast svim braniteljima poginulim u VRO „BLJESAK“, kao i 12-orici redarstvenika iz Borova Sela.
  bbž
  Na sjednici je nakon provedene rasprave po točkama dnevnog reda, usvojen plan i program rada za naredno razdoblje. Istaknuli bi jednu od aktivnosti u svibnju a to je komemoracija na Bleiburgu na koju iz Bjelovarsko-bilogorske županije ove godine organizirano odlazi 75 članova HSP-a.

  Prihvaćeni su prijedlozi imenovanja novih povjerenika (Čazma), a uskoro će biti organizirani sastanci u dvije Općine i imenovanje povjerenika, te održavanje Izbornih Zborova. Proveden je postupak upisa novih članova, kojim se je znatno povećalo brojčano stanje županijskog HSP-a. Posebno se bilježi trend upisa mladih ljudi u Stranku.
  HSP-Bjelovarsko bilogorske županije zadovoljan je rezultatima projekta „HSP dom svih pravaša“ koji u županiji daje odlične rezultate i ovim tempom do kraja godine biti će HSP ustrojen u cijeloj županiji. Jednoglasno je podržan stav Predsjedništva HSP-a o ujedinjenje svih pravaških stranka u HSP.

  O radu podružnice HSP Sirač i aktivnostima HSP-a u Općinskom vijeću izvješće je podnio Josip Hamp. Izdvojili bi dio izlaganja u kojem je analizirano stanje u Općini Sirač na koja je posebno upozorio Josip Hamp. U Općini je trenutno masovno iseljavanje obitelji, te HSP upozorava da bi se Osnovna škola Sirač uskoro mogla svesti u područnu zbog manjka djece.
  Da bi se odlazak mladih iz Općine Sirač spriječio potrebna su veća ulaganja ministarstva  turizma i ministarstva kulture, županije, kao i Općine u stari grad Sirač jer bi se time potaknuo kontinentalni turizam, a mještani bi mogli turistima nuditi razne sadržaje, od eko hrane, turističkih sadržaja, kulturnih i smještajnih, te bi na taj način mogli zaraditi za život i ne bi iseljavali.
  Primjer je manifestacija Dani šljiva koja okuplja veliki broj posjetitelja, a Sirač ima što ponuditi svim svojim gostima (park skulptura, galeriju slika, prekrasni stari grad, šetnice, lovački turizam, ljepote rijeke Bijele, stare crkve i biciklističke staze i ono najvažnije srdačne i vrijedne ljude.

  To je samo jedan od prijedloga podružnice HSP Sirač kojim se može pokušati spriječiti iseljavanje, a o svom programu razvoja Općine HSP će uskoro upoznati mještane Sirača.

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorske županije
  Zvonko Mlakić,predsjednik