• “Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko juda.”


  “Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko juda.”

  Antun Gustav Matoš
  mirela bušljeta felc

  Hrvatski narod ne smije biti talac politika koje su uništile hrvatskog seljaka i obrtnika, koje nisu stvorile potrebne uvjete za stvaranje poduzetničke klime malim i srednjim poduzetnicima. Politika koje su onemogućile da Dijaspora sudjeluje u izgradnji hrvatskog društva i hrvatske države koja je krvlju obranjena 90-ih i gospodarski uništena proteklih 25 godina.

  Najveću odgovornost zašto je Hrvatska danas u gospodarskoj krizi, a hrvatski državljani u dužničkom ropstvu snose dvije najveće stranke HDZ i SDP.

  Korupcija je umrežena u svim segmentima društva i glavna je prepreka gospodarskom oporavku Hrvatske. Nezaposlenost raste, mladi i obrazovani odlaze izvan Hrvatske. Iseljava se demografski potencijal Hrvatske i postavlja se pitanje:

  Za koga imamo Hrvatsku?

  Hrvatska je trebala graditi svoje gospodarstvo na seoskim gospodarstvima i obrtništvu te stvarati uvjete za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Umjesto toga pogodovalo se uvoznicima, poticala se potrošnja uvoznih proizvoda (u pravilu iz zemalja iz kojih su vlasnici banaka u Hrvatskoj).

  Sve dosadašnje Vlade krive su što u Hrvatskoj nije zaživila barem jedna jaka hrvatska banka koja bi bila partner i podrška seljacima, obrtnicima, malom i srednjem poduzetništvu. Bez jake hrvatske banke nema razvoja hrvatskog gospodarstva.

  Hrvatska stranka prava odlučno će se zalagati za postizanje sigurnosti i stabilnosti u gospodarstvu kako bi se hrvatskim gospodarskim subjektima (malim i srednjim poduzećima, individualnim poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima) omogućili svi potrebni preduvjeti za nesmetani razvoj jer su oni ključni subjekti koji trebaju ostvariti gospodarski rast i povećati zaposlenost.

  Uspostavom sigurnog i učinkovitog pravnog sustava postavljaju se temelji za stvaranje reda i preduvjeta za daljnji uspješan razvoj poduzetništva i gospodarstva u cjelini. Omogućiti ćemo priliku za rad i jednake uvjete za poduzetničku aktivnost svima uz uvažavanje, a ne ograničavanje – već poticanje onih koji su sposobniji i poduzetniji.

  Uvest će se jasna i pravedna porezna politika te financijska disciplina plaćanja poreza i obveza. Gospodarska politika Hrvatske ne smije biti ni od koga sputavana, već isključivo temeljena na maksimalnom iskorištavanju konkuretskih prednosti hrvatskog gospodarstva.

  U Hrvatskoj je potrebno provoditi aktivnu socijalnu politiku usmjerenu na smanjenje nezaposlenosti, veću pokretljivost radne snage, učinkovito posredovanje usuglašavanja ponude i potražnje radnih mjesta, povećanje kvalitete i prilagodbu obrazovanja za tržište rada, te poduzimanje mjera za ostvarenje značajnog udjela samozapošljavanja.

  Bez hrvatskih branitelja ne bi bilo Hrvatske zato Hrvatska stranka prava ne odustaje od svog zahtjeva da branitelji moraju biti ustavna kategorija. U proteklih 25 godina ni jedna Vlada nije ozbiljno krenula u rješavanje problema s kojima se suočila braniteljska populacija.

  Bez lustracije i Zakona o lustraciji nema budućnosti Hrvatske. Hrvatska stranka prava jedina je stranka koja je u saborsku proceduru dala prijedlog Zakona o lustraciji. Provedbu lustracije u Hrvatskoj blokiraju današnji moćnici koji su nakon 90-tih uspješno proveli samo vlastitu tranziciju kojom su od komunističkih moćnika postali „domoljubi“ koji vladaju Hrvatskom.

  Hrvatska stranka prava jedina je garancija da u budućim Vladama neće biti SDSS-a, stranke srpske nacionalne manjine koja u Hrvatskoj provodi velikosrpsku politiku. U Hrvatskoj manjina neće određivati politiku većinskog hrvatskog naroda.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Mirela Bušljeta Felc,članica predsjedništva
  Nositeljica liste SPREMNI u II izbornoj jedinici