• Zašto je ministrica Pusić amnestirala Slobodana Miloševića!?


  daniel srb zg
  Na činjenicu da Hrvatska u vanjskoj politici nema stav smo već navikli, ali da Ministarstvo vanjskih poslova i ministrica Vesna Pusić funkcioniraju neusklađeno s veleposlanstvima što iz nebrige i komocije, što iz odabira loših stranačkih kadrova na pozicijama veleposlanika u bitnim svjetskim centrima moći smatramo neprihvatljivim ponašanjem i krajnjim nemarom.

  Zadnji veliki gaf ovog ministarstva koji se dogodio na sastanku zemalja članica EU kad predstavnik Hrvatske nije jasno i glasno izrazio protivljenje Hrvatske prilikom skidanja sankcija obitelji Slobodana Miloševića srbijanskog predsjednika i ratnog zločinca je dno ispod kojeg hvatska diplomacija ne može pasti.

  Hrvatska stranka prava dovodi u ozbiljnu sumnju ovo nepostupanje hrvatske diplomacije kao izdaju nacionalnih interesa koje se htjela sakriti od hrvatske javnosti, a sluganski se nekomu dodvoriti.

  Ako ovakvi postupci iz Europske unije nailaze i na žestoke osude iz same Srbije ne vidimo problem da se Hrvatska negativno izjasnila o ovome pitanju i jasno zauzela stav. Ovako bio je ovo još jedan sluganski postupak naše diplomacija.

  Kao sukreatoru hrvatske vanjske politike postavljamo pitanje i predsjedniku Josipoviću. Je li se ministarstvo vanjskih poslova po ovom pitanju savjetovalo s predsjednikom Josipovićem.

  Koji je stav predsjednika Josipovića o ovom postupku hrvatske diplomacije i smatra li on da je ovakav postupak izdaja hrvatskih nacionalnih interasa i potvrda teorija koji se čuju i iz Srbije „da se zločin isplati“.

  Hrvatska stranka prava smatra da je ovim postupcima ministrica vanjskih poslova prešla granicu koja se ne prelazi u odnosima prema ratnom zločinu i zločincima i de facto preuzela ulogu suda koji je amnestirao Slobodana Miloševića od svake odgovornosti za počinjene zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.
  Ostavka je jedino rješenje za ovu situaciju.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb. predsjednik