• Bruno Gollnisch: Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju ne postavlja samo materijalno pitanje, već i pitanje nacionalne neovisnosti


  U Gradskoj vijećnici grada Karlovca, Hrvatska stranka prava održala je danas konferenciju za novinare zajedno s potpredsjednikom Nacionalne fronte i zastupnikom u Europskom parlamentu, Bruno Gollnisch.

  Bruno Gollnisch, Daniel Srb, Dražen Bogović i Marinko Marinović (izvor: Karlovački tjednik)

  Gollnisch je stigao u Hrvatsku kako bi HSP-u, kao bratskoj stranci u Hrvatskoj, izrazio potporu u kampanji uoči izbora za Europski parlament. Na konferenciji je sudjelovao i predsjednik HSP-a Daniel Srb, koji je naglasio kako će pravaši u Europarlamentu zastupati i braniti hrvatske nacionalne interese. “Nemojmo nekritično prihvaćati sve što dolazi iz Europske unije“, poručio je Daniel Srb u duhu zastupanja interesa takozvanih eurorealista.

  Bruno Gollnisch također je upozorio na prevelika očekivanja Hrvata od Europske unije.

  “Došao sam, prije svega, kako bih vam rekao da dobro pazite, jer ta prividna slika Europske unije, slika koja je privukla mnoge zemlje, uključujući i moju, može svakog trena nestati. Privlačna su obećanja da će ulaskom u EU vaša zemlja bolje napredovati, međutim, upitajte danas Irce, Grke, Ciprane, Portugalce, Španjolce, pa čak i vaše susjede Slovence, je li Europska unija bila doista tako velikodušna prema njima.”

  “Hrvatska ima visoku stopu nezaposlenosti, ali tu ne treba očekivati zaštitu Unije, a ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju ne postavlja samo materijalno pitanje, već i pitanje nacionalne neovisnosti”, naglasio je Gollnisch.

  “Europa je kolijevka ideje slobode i jednakosti, koje nećete naći niti  u jednoj drugoj civilizaciji, no događa se izdaja tog europskog nasljeđa. Europska unija neće biti federalna država, a luda je pretenzija da se s jednog mjesta može vladati s 400 milijuna ljudi”, napomenuo je europarlamentarac.

  On podržava znanstvenu i tehničku suradnju među europskim zemljama, ali smatra da nije potrebna jedna super-država niti je potrebno žrtvovati nacionalne suverenitete, te je dodao da reakcija na taj totalitarni sustav sve više ima u Velikoj Britaniji, Italiji, Poljskoj, Bugarskoj, Austriji, a on se nada da će ih biti i u Hrvatskoj.

  “Nisam ultranacionalist, nego Europejac koji brine za budućnost i za neovisnost svoje zemlje”, rekao je Gollnisch.

  Daniel Srb je naglasio da ukoliko Hrvatsku u Europskom parlamentu budu zastupali SDP i HDZ, koji će u njemu biti u koaliciji, onda nitko neće zastupati hrvatske interese.

  “Pozivam da na izbore za Europski parlament izađe što više euro-skeptika, ili ako hoćete euro-realista. Podsjetio bih da je na referendumu oko pristupanja Hrvatske EU samo 28 posto građana dalo glas za pristupanje, a da ostalih 72 posto ili nije izašlo na referendum ili je glasalo protiv”, kazao je Srb te je dodao da su na listi HSP-a visokoobrazovani ljudi koji govore najmanje dva jezika, koji će znati kako zastupati hrvatske interese.

  Izvor: Karlovački tjednik | Hrvatski radio karlovac