• Daniel Srb: HDZ i SDP će biti u koaliciji u Europarlamentu


  Tihana Trcović, Tihomir Kupanovac, Daniel Srb, Drago Marković i Damir Kupanovac

  Predstavljajući danas u Osijeku program i listu HSP-a za izbore za Europarlament, predsjednik HSP-a Daniel Srb je između svih kandidata posebno istakao što je na listi i predstavnik dijaspore Frano Vranjković, koji se osobnim zauzimanjem izborio da službeni jezik u Europskoj uniji ne bude srpsko-hrvatski, nego hrvatski, što je za hrvatske nacionalne interese od ogromne važnosti. Na listi se nalaze obrazovani, nacionalno osviješteni ljudi iz cijele Hrvatske, među kojima većina govori i četiri strana jezika.

  Frano Vranjković - kandidat HSP-a za Europski parlament

  “Hrvatska stranka prava je svjesna da će nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., hrvatski porezni obveznici financirati i izdvajati velika financijska sredstva za EU, a neće imati financijske koristi, iz razloga što Hrvatska nema kapacitete da povuče veću količinu novaca iz proračuna nego što će ju koštati članarina u EU. Na to već više vremena ozbiljno upozoravamo hrvatski narod i hrvatsku javnost” – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Daniel Srb.

  Izuzetno je važno da u Europskom parlamentu budu i predstavnici Hrvatske stranke prava, koji će uvijek štititi hrvatske nacionalne interese, a neće biti spavači poput HDZ-a i SDP-a”- naglasio je Srb, i naveo gdje je bitna razlika između njih i HSP-a.

  “SDP i HDZ se natječu za u Europarlament da bi u Hrvatskoj zastupali interese Europske unije, a HSP se natječe bi bi u Europarlamentu zastupao interese Hrvatske u Europskoj uniji!”

  Srb je rekao kako će u Europarlamentu te dvije stranke biti u koaliciji jer su njihove matične političke grupacije u Europarlamentu (pučani i socijalisti) u koaliciji. To se od hrvatske javnosti skriva i HSP na to upozorava. “A kada se malo bolje promotri politička situacija u Hrvatskoj možemo doći do zaključka da su SDP i HDZ u nekoj vrsti prikrivene koalicije” – dodao je Srb.