• Daniel Srb potvrdio da dolaze predstavnici Nacionalne fronte


  Daniel Srb

  Predsjednik Hrvatske stranke prave (HSP), Daniel Srb, potvrdio je danas da će sutra zajedničku konferenciju za novinare održati HSP i potpredsjednik francuske Nacionalne fronte i europski parlamentarac Bruno Gollnisch, kako bi ta stranka dala potporu HSP-u uoči izbora za Europski parlament.

  Na upit hoće li će doći i donedavni predsjednik Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen, Srb je rekao “kako najvjerojatnije neće doći s obzirom na svoje godine, no da se očekuje da će osobno doći za mjesec dana”.

  Srb je najavio za sutra konferenciju za novinare u Zagrebu, a potom predavanje istaknutog člana Nacionalne fronte i člana Europskog parlamenta Brune Gollnischa.

  Bruno Gollnisch

  “Naši prijatelji iz francuske Nacionalne fronte dolaze nam dati potporu uoči izbora za Europski parlament i to u zajedničkoj borbi pod nazivom ‘Da Europi kao domovini, a ne Europi administracije'”, rekao je Hini predsjednik HSP-a Daniel Srb.

  Na upit kako komentira izjave čelnika HSP-a dr. Ante Starčević da je Le Pen davao podršku i Šešelju i Karadžiću, Srb je rekao kako se “radi o objedama onih koji mnogo toga ne razumiju”.

  “Prije svega upravo je francuska Nacionalna fronta tijekom Domovinskog rata slanjem svojih pristaša u borbu za hrvatsku slobodu pokazala što misli”.

  Dodao je kako je jedan član Nacionalne fronte pogubljen u Vukovaru na Ovčari, te da ga je posmrtno odlikovao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

  Dugogodišnji predsjednik Nacionalne fronte, francuske stranke krajnje desnice, bio je Jean-Marie Le Pen, a 2011. godine kao predsjednica ga je naslijedila kći Marine.

  Izvor: Poslovni.hr