• HSP predao listu kandidata za izbor u Europski parlament


  Hrvatska stranka prava - NAŠE JE NAJLJEPŠE

  Lista kandidata HSP-a za Europski parlament:

  1. DANIEL SRB
  2. ILIJANA VRBAT PEJIĆ
  3. PEJO TRGOVČEVIĆ
  4. BERISLAV GRŽANIĆ
  5. PERO KOVAČEVIĆ
  6. mr.sc. DEAN GIROTTO
  7. MIRA ANTIĆ
  8. dr.sc. ANTUN KLJENAK
  9. DARIA PALOŠ
  10. PAUL COTA
  11. IVANA GUDIĆ
  12. FRANO VRANJKOVIĆ

  Predsjednik Hrvatske stranke prava, Daniel Srb, predao je danas u Državno izborno povjerenstvo listu kandidata stranke za zastupnike u Europskom parlamentu, s ciljem da se, rekao je, čuje i drugačiji stav iz Hrvatske.

  Srb je, praćen kandidatima s liste, rekao kako je HSP predao listu za Europski parlament i zbog toga što smatra da se u Europskom parlamentu treba čuti i drugačiji stav iz Hrvatske o tome koji su interesi Hrvatske u Europskom parlamentu i Europskoj uniji.

  HSP-ova lista trebala bi biti i glas onoga što se od Europske unije očekuje, a “za razliku od drugih političkih opcija koje sve podržavaju pa i ono što objektivno ne treba iz određene političke orijentiranosti prema EU i pretjerane sklonosti prihvaćanju svega što iz nje dolazi”, ustvrdio je Srb.

  Rekao je kako su na HSP-ovoj listi zastupljeni svi hrvatski krajevi, svi kandidati odlično govore stane jezike i visokoobrazovani su, a na listi su i četiri žene.

  Srb je izvijestio da je na listu uvršten i Frano Vranjković, predstavnik iz dijaspore, čovjek koji živi u Europskoj uniji i koji je, istaknuo je, prije nekoliko godina spriječio da službeni jezik u Uniji bude srpsko-hrvatski te je njegovim pritiskom, a ne rezultatima hrvatske diplomacije, danas hrvatski jedan od službenih jezika EU.

  Na listi je, među ostalima, kao nezavisni kandidat i Pero Kovačević koji je, ustvrdio je Srb, javno prepoznat u hrvatskoj politici i istaknuti član HSP-a iz nekih drugih vremena. (Hina)

  Izvor: Dalje.com