• HSP predstavio listu za Europski parlament


  Hrvatska stranka prava - NAŠE JE NAJLJEPŠE

  Hrvatska stranka prava (HSP) predstavila je danas listu kandidata za Europski parlament (EP) ističući da hrvatski zastupnici u EP-u trebaju štiti hrvatske nacionalne interese, ne pristajući na sve što Europska komisija zatraži ili predloži.

  “Hrvatskoj trebaju hrvatski predstavnici u europskom parlamentu, a ne oni koji zastupaju interese EU-a u Hrvatskoj“, naglasio je na konferenciji za novinare nositelj liste i predsjednik HSP-a Daniel Srb te ustvrdio kako to nisu kandidati s lista SDP-a i HDZ-a.

  “Svejedno je hoće li u EP biti izabrani kandidati s lista HDZ-a ili SDP-a, jer je njihova politika identična, a njihovi politički predstavnici dizat će ruke za sve što Europska komisija zatraži i zbog činjenice da su europski pučani i socijalisti u ‘velikoj koaliciji'”, rekao je Srb.

  “Na listi kandidata HSP-a su četiri žene, kandidati su iz svih dijelova Hrvatske, visoko obrazovani i govore strane jezike, istaknuo je. Ako budu izabrani u europskom parlamentu isključivo će govoriti hrvatski jer je on jedan od službenih jezika Europske nije (EU)”, dodao je Srb.

  Pero Kovačević, kandidat HSP-a na listi za EP, drži da Hrvatska u EU ulazi nespremna, a članstvo će loše utjecati na hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu koji su, smatra, u rasulu.

  Istaknuo je da EU neće riješiti naše gospodarske probleme jer ima i dovoljno svojih. “Primjer Cipra govori kako će se EU odnositi danas-sutra prema nama, ako se ne stvori “vlada nacionalnog jedinstva” i ako u Europskom parlamentu ne budu sjedili nacionalno osviješteni ljudi”, ocijenio je Kovačević.

  I on smatra da HDZ i SDP, koji su se smjenjivali na vlasti, nisu ispregovarali članstvo Hrvatske u EU, “već su poslušno slušali upute iz Europe”.  (Hina)

  Izvor: Dalje.com

  Lista kandidata HSP-a za Europski parlament:

  1. DANIEL SRB
  2. ILIJANA VRBAT PEJIĆ
  3. PEJO TRGOVČEVIĆ
  4. BERISLAV GRŽANIĆ
  5. PERO KOVAČEVIĆ
  6. mr.sc. DEAN GIROTTO
  7. MIRA ANTIĆ
  8. dr.sc. ANTUN KLJENAK
  9. DARIA PALOŠ
  10. PAUL COTA
  11. IVANA GUDIĆ
  12. FRANO VRANJKOVIĆ