• HSP: Vlada troši novac poreznih obveznika na reklamiranje EU-a


  Predsjednik HSP-a Daniel Srb danas je prozvao vladu zbog trošenja novca poreznih obveznika na reklamiranje ulaska Hrvatske u EU, izrazivši uvjerenje kako se iza tih troškova krije namjera da se s tim novcem pokrije financiranje predizborne promidžbe, odnosno spotova koji će u predizbornoj kampanji biti stranačkog karaktera.

   

  Srb se na konferenciji za novinare osvrnuo na najnoviju anketu Europske komisije prema kojoj 87 posto hrvatskih državljana nije primjereno informirano o tome što obuhvaća pregovarački proces, što je Hrvatska ispregovarala i koje je obveze prihvatila kako bi zaključila pregovore o pristupanju EU-u.

  Video prilog:

   

  Upravo bi te činjenice trebale biti jedan od parametara prema kojem bi se birači trebali odlučiti kome dati povjerenje na predstojećim izborima, mišljenja je Srb.

  Osvrćući se na nedavno objavljen datum potpisivanja ugovora o pristupanju, a koji je nakon parlamentarnih izbora, Srb je upozorio kako do parlamentarnih izbora hrvatska javnost uopće neće znati koji su rezultati pregovora hrvatske vlade s Europskom komisijom.