• Ivana Gudić i Paul Cota – kandidati HSP-a za Europski parlament


  Paul Cota (10. na listi), Ivana Gudić (11. na listi) i Daniel Srb (1. na listi)

  Daniel Srb, predsjednik HSP-a, izjavio je danas na konferenciju za novinare u Šibeniku, predstavljajući njihove kandidate za Europski kandidat, da su se, iako su euroskeptici, kandidirali jer će bez njih biti ugrožen identitet i suverenitet Hrvatske u Europi. On tvrdi da će kandidati dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj, kao članovi dviju glavnih političkih opcija u Europskom parlamentu, pučana i socijaldemokrata, dizati ruke po direktivi i da će to imati prednost pred interesima Hrvatske.

  Na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su se dvoje kandidata s HSP-ove liste:

  Ivana Gudić, mlada profesorica iz Splita, koja je istaknula da će se zalagati za rješavanje problema mladih ljudi, posebnog onih koji su završili fakultete i žele napredovati, a zanima je i očuvanje baštine, te Paul Cota, načelnik općine Promina i HSP-ov kandidat za župana Šibensko-kninske županije.

  Cota je za sebe kazao da je počeo kao prodavač novina te da je samo zahvaljujući svom radu uspio završiti fakultet, a dodao je i kako zna koji u glavni problemi hrvatskog čovjeka i što znači život u dugu, jer već tri mjeseca nije primio plaću, a iz svog džepa, tvrdi, financira trenutno i funkcioniranje svoje općine. Istaknuo je kako se u Hrvatskoj već godinama igra prema pravilima Europe i da su porezni obveznici u Hrvatskoj financirali dolazak stranih trgovačkih lanaca iako je to uništilo hrvatsko gospodarstvo. Za kandidate HDZ-a i SDP-a smatra da bi se oni i u Europskom parlamentu ponašali kao pripadnici političkih elita.

  “U Europi je potrebno govoriti hrvatski i znati slušati hrvatski, slušati svoje ljude i njihove probleme i zalagati se za interes svog naroda. Ako budem izabran ova kapa koju nosim bit će vidljiva i u Europskom parlamentu, a kako sam svjestan toga da će za naše interese trebati lobirati to ću raditi dalmatinskim pršutom, babićem, sirom iz mišine i slavonskim kulenom”, najavio je Cota.

  Srb je istaknuo kako se HSP ponosi time što je na njihovoj listi za Europski parlament Frano Vranjković jer je to, kazao je, čovjek zahvaljujući kojem je u Europskoj uniji priznat hrvatski jezik, a da nije bilo njega to bi bio srpsko-hrvatski, tvrdi Srb.

  Izvor: ŠibenikNews