• Nigel Farage – EU podmićuje nezavisnu Hrvatsku da se pridruži “novoj Jugoslaviji”


  Nigel Farage, dopredsjednik bloka Europskog parlamenta “Europa slobode i demokracije” i čelnik Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva u srijedu je u Europskom parlamentu održao oštar govor o kampanji koja se vodi u Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju.  

  G. Farage istaknuo je kako se u Hrvatskoj provodi napadna kampanja za ulazak u Europsku uniju te da se u tiskanim medijima ne može naći ni jedan članak koji govori o tome zašto Hrvatska ne bi trebala pristupiti Uniji.    

  U nastavku prenosimo video sa sjednice Europskog parlamenta.

  PRIJEVOD:

  “U rujnu prošle godine sam otišao u Hrvatsku. Htio sam saznati da li se odvija odgovarajuća nacionalna rasprava, tj. da li postoji poštena kampanja.

  Što sam otkrio? Otkrio sam da EU čini sve što može kako bi podmitili političku klasu Hrvatske – to zapravo čini prilično dobro. Europska unija je već dala 320.000.000 € Hrvatskoj, u ono što se zove pretpristupna pomoć. EU je upravo potrošila milijune eura na napadno – propagandnu promidžbenu kampanju, rekavši Hrvatskoj kako je Europska unija njihova jedina nada.

  Mudro, čak ste dali radna mjesta Hrvatima – visoko plaćene poslove Hrvatima u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji samo da im pokažete koliko će im dobro biti – točnije, vladajućoj klasi – ako se pridruže;  i već se vijore zastave Europske unije na službenim zgradama u cijeloj zemlji, kako bi se dao dojam da je dogovor postignut.

  Imate nekih spremnih pomagača, jer „stari“ komunisti su još uvijek u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će postati osobno enormno bogati, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

  A tu je još i zlokobna strana priče, a to je da u Hrvatskoj nema slobodnog tiska. Uopće se ne provodi  nacionalna rasprava. Štoviše, bila je ponuđena i nagrada od 10.000 kuna, onome tko može naći članak u bilo kojem hrvatskom listu, koji  sugerira da ulazak u EU nije pravi potez.

  Cijela kampanja je korumpirana i iskrivljena. Vidjeli smo to i prije iz Europske unije, ali mislim da je  kampanja koja se provodi u Hrvatskoj gora od svih drugih što sam vidio.

  Ova zemlja je gotovo tisuću godina tražila neovisnost. I posljednih 20 godina su je imali – izašli su iz propalog  političkog eksperimenta koji se zvao Jugoslavija. I ako će Hrvati glasovati za pridruživanje Europskoj uniji, oni će u biti glasovati za ponovno pridruživanje “novoj Jugoslaviji” – tj. političkom eksperimentu koji će implodirati.

  Nadam se da se u posljednjih mjesec dana ili dva odvija rasprava u Hrvatskoj. Nažalost, sumnjam.”