• Predstavljanje kandidata HSP-a za Europski parlament: Daniel Srb, Pejo Trgovčević i Pero Kovačević


  Danas je u Zagrebu održana press konferencija Hrvatske stranke prava, na kojoj su predstavljeni pojedini kandidati HSP-a za Europski parlament. Okupljenim novinarima obratili su se Daniel Srb, Pejo Trgovčević i Pero Kovačević.

  Press konferenciju je otvorio dopredsjednik HSP-a, Pejo Trgovčević, koji je u svome obraćanju objasnio zašto je Hrvatska stranka prava izašla na izbore za Europski parlament.

  Pejo Trgovčević - 3. na listi kandidata HSP-a za Europski parlament“U Europskom parlamentu se treba čuti i glas onih ljudi koji nisu podržali ovakav ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. Mi iz HSP-a nismo eurofobi, nego smo eurorealisti. U Europskom parlamentu treba se čuti glas hrvatskog čovjeka, odnosno one političke opcije kojoj je uvijek na prvom mjestu očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa“, naglasio je Trgovčević.

  “Birači Republike Hrvatske, koji preferiraju, ajmo reći dvije najveće stranke HDZ i SDP, nemaju baš veliki izbor, jer kandidati HDZ-a i SDP-a su poslušnici i poltroni Europske unije, ‘loše sluge loših gospodara’, ili bolje rečeno ‘DOBRE sluge loših gospodara’. Stoga ćemo mi, kao Hrvatska stranka prava, tražiti od birača da izaberu nas, koji ćemo predstavljati drugačiji stav i zalagati se za očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa u Europskom parlamentu”, zaključio je Pejo Trgovčević, 3. kandidat na listi HSP-a za Europski parlament.

  Nažočnima se obratio i Pero Kovačević, koji je naglasio da Hrvatska 1.7.2013.ulazi u Europsku uniju, ali da ne ulazi kao subjekt, već kao objekt.

  Pero Kovačević - 5. na listi kandidata HSP-a za Europski parlament“Sada se nalazimo u situaciji da moramo spasiti sve što se spasiti može. Izuzetno je bitno da predstavnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu budu osobe koje su svojim djelima dokazale da vole našu zemlju, osobe koje posjeduju znanje i stručnost da mogu zastupati hrvatske nacionalne interese“, rekao je Kovačević.

  “Hrvatska mora započeti s promjenama koje nije napravila, pri čemu ne mislim na promjene kojima su dosadašnje Vlade ‘prilagodile’ Hrvatsku za ulazak u Europsku uniju, već na one reforme koje je potrebno napraviti da bi bili uređena država gdje bi svi građani imali jednaku šansu“, kazao je Kovačević te nastavio da je “iluzovno očekivati od SDP-a i njihovih partnera ili HDZ-a, da će oni zastupati nacionalne interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu. Zadnjih 20-ak godina Hrvatskom su vladali HDZ i SDP, a situacija u Hrvatskoj nakon toga je ovakva: ulazimo nespremni u Europsku uniju, kreditni rejting nam je u smeću te imamo 375 000 nezaposlenih”, naglasio je Kovačević.

  “Ukoliko ovi izbori pokažu da hrvatski građani i dalje podržavaju SPD i HDZ, doći ćemo u situaciju da Hrvatska neće imati šansu za izlazak iz krize”, zaključio je Pero Kovačević, 5. kandidat na listi HSP-a za Europski parlament.

  Naposljetku se novinarima obratio i predsjednik HSP-a, Daniel Srb, koji je podsjetio da u Europskom parlamentu većinu čine europski pučani i europski socijalsti.

  Daniel Srb - 1. na listi kandidata HSP-a za Europski parlament“Radi se o stranačkim grupacijama čiji su pridruženi članovi HDZ i SDP. Oni donose proračun Europske unije koji će financijiski opterećivati Hrvatsku, o čemu se tek sada počelo govoriti na državnoj razini. U drugoj polovici ove godine Hrvatska mora platiti milijardu i 700 milijuna kuna za članarinu u Europskoj uniji. Novi porezi, novi nameti i rebalans proračuna rade se kako bi se osigurali ti novci. Mi o tome nećemo moći odlučivati ni na koji način, ukoliko zastupnici u Europskom parlamentu samo podižu ruke zato što su im to rekle njihove matične stranke”, rekao je Srb.

  U Europskom parlamentu se mora čuti jedno drugačije mišljenje. Mi ne smijemo i nećemo dopustiti da se hrvatski zastupnici budu neprimjetni, nego se mora čuti naš glas, glas interesa hrvatske politike“, naglasio je Srb.

  Predsjednik HSP-a je spomenuo i situaciju u kojoj se našao Cipar te ju usporedio sa stanjem u Hrvatskoj.

  “Jedna mala zemlja, članica Europske unije, u ozbiljnoj financijskoj krizi, kojoj su uvjetovali pomoć tako da građani Cipra svojom ušteđevinom plate dugove države. Hrvatska zbog svojih velikih vanjskih dugova i izuzetno lošeg gospodarskog stanja, može se naći u sličnoj situaciji. To je čak i posve izvjesno. Nemojte vjerovati da će Europska unija plaćati hrvatske račune. Neće! Natjerat će hrvatske državljane da plate obveze koje ima Republika Hrvatska, baš kao što se to dogodilo i s Ciprom. Upravo zbog toga, je ključno da Hrvatska mora imati svoje predstavnike koji će o tome govoriti na takav način da se čuje naš glas i da hrvatski državljani čuju istinu o tome što ih čeka kao posljedica odluke zastupnika u Europskom parlamentu. To su temeljni razlozi, kroz koje HSP vidi kako možemo u ovim novim okolnostima štititi hrvatske nacionalne interese, jer su hrvatski porezni obveznici su ti koji će plaćati članarinu u Europskoj uniji svake godine. Naglašavam da je za iduću godinu predviđeno 550 milijuna eura za članarinu u Europskoj uniji”, zaključio je Daniel Srb, 1. kandidat na listi HSP-a za Europski parlament, te pozvao sve hrvatske građane da prate tko što govori i da na temelju toga donesu odluku, kome će povjeriti svoj glas na izborima 14. travnja.

  HSP dr. Ante Starčević (HSP AS)

  Na pitanje novinara o HSP-u dr. Ante Starčević (HSP AS) te istupima Ruže Tomašić, predsjednik HSP-a je objasnio da je “problem u tome što se Ruža Tomašić ne zna dovoljno jasno izražavati, zbog čega nakon gotovo svake izjave slijede objašnjenja  –  izjave pa objašnjenja , izjave pa objašnjenja… I tako u nedogled”.

  “Kada je u pitanju HSP dr. Ante Starčević (HSP AS), koji svakodnevno potpisuje koaliciju s HDZ-om, mi smo davno upozoravali da je to stranka koju je taj isti HDZ osnovao, kako bi stvorio utjecaj na pravaško biračko tijelo, koje je nacionalno puno osjetljivije i osvještenije od HDZ-ovih birača”, rekao je Srb.