• Predstavljanje kandidata za Europski parlament u Slavonskom Brodu


    Ilijana Vrbat Pejić (2. na listi), Daniel Srb (1. na listi) i Daria Paloš (9. na listi)

    U Europskom parlamentu treba se čuti i drugačiji stav iz Hrvatske“, rekao je Daniel Srb na današnjem predstavljanju kanidata iz Slavonije na listi Hrvatske stranke prava za Europski parlament. “Europskim parlamentom trenutno vlada koalicija europskih pučana i socijalista ili kako bi mi rekli, HDZ-a i SDP-a. Možemo li od predstavnika tih koalicija očekivati da će progovoriti protiv predloženog proračuna? Budu li Hrvatsku u Europskom parlamentu predstavljali članovi HDZ i SDP-a s koalicijskim partnerima, hrvatski se glas neće čuti. Hrvati neće imati prilike reći što misle”, rekao je predsjednik HSP-a, Daniel Srb.

    Osim Daniela Srba, Slavoniju na listi HSP-a za Europski parlament predstavljaju: Ilijana Vrbat Pejić, zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda, članica predsjedništva HSP-a i kandidatkinja za  gradonačelnicu Slavonskog Broda te Daria Paloš, Osječanka, vijećnica u županijskoj skupštini Osječko-baranjske županije i predsjednica Nadzornog odbora Hrvatske stranke prava.

    Iako je tiskovna konferencija održana u Slavonskom Brodu njoj nije mogla nazočiti dogradonačelnica Slavonskog Broda Ilijana Vrbat Pejić, zbog nemogućnosti dobivanja godišnjeg odmora od strane gradonačelnika te se javnosti obratila iz svog ureda, istaknuvši “da je politički nekorektno na ovakav način onemogućiti joj kao jedinoj brođanki koja se kandidira u Europski parlament predstavljanje kandidature. Svoju kampanju ću koristiti za promociju Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Ponosna sam i čast mi je što sam druga na listi i jedna od tri kandidata iz Slavonije na listi Hrvatske stranke prava.”