• Slavonski Brod: Održana tribina HSP-a “NE u EU”


    Na tribini o problemima ulaska Hrvatske u EU govorio predsjednik stranke Daniel Srb, nakon tribine podijeljeno 112 novih članskih iskaznica

    Slavonski Brod bio je domaćin HSP-ove tribine “NE u EU” na kojoj je o nedostacima ulaska Hrvatske u EU govorio predsjednik stranke Danijel Srb, a nazočnima se još obratio  i predsjednik županijske organizacije HSP-a Brodsko-posavske županije i slavonskobrodski gradonačelnik dr. Mirko Duspara. U svom izlaganju Srb je upozorio na mnoge poteškoće i probleme u kojima će se Hrvatska naći ulaskom u EU, na ovakav način kako je to sadašnja Vlada ispregovarala, građanima je iznio probleme iz područja poljoprivrede, turizma, tehnologije, energetike, ruralnog razvoja, posebno se dotaknuvši zaštitnog ekološkog ribolovnog pojasa zbog kojeg će Slovenija dobiti 2 milijuna eura odštete.

    Predsjednik stranke istaknuo je kako će Hrvatska ulaskom u Uniju morati ulagati mnoga sredstva u proračun Europske Unije, odnosno kako kaže morat ćemo debelo plaćati svoju članarinu u Uniji te ističe da nećemo moći i povlačiti iz Unije velika sredstva koja nam se obećavaju. Također, predsjednik HSP-a poručio je Vladi da javno objavi što je to ispregovarano s Europskom Unijom, te pozvao građane da na referendumu kažu NE i osiguraju prihvatljive uvjete ili u taj proces ne treba ulaziti dok se ti prihvatljivi uvjeti ne ostvare. Na kraju izlaganja Srb se osvrnuo na trenutnu situaciju u državi istaknuvši teško gospodarsko stanje, naglasivši kako već treću godinu za redom imamo pad gospodarske aktivnost u Hrvatskoj.

    Na kraju tribine predsjednik HSP-a podijelio je 112 novih članskih iskaznica, a tom prigodom slavonskobrodski gradonačelnik Duspara naglasio je dobru politiku koju vodi HSP u gradu, a to je potkrijepio i činjenicom o sve većem broju novih članova u stranci čime HSP postaje jaka politička opcija u gradu, ali i na području cijele Brodsko-posavske županije. Po završetku predavanja, za sve goste i nove članove upriličen je svečani domjenak.