• Zaštitimo hrvatske nacionalne interese u Europskom parlamentu


  HSP je danas održao predstavljanje kandidata za Europski parlament u Splitu. Skupu su nazočili Daniel Srb (nositelj liste za Europski parlament), Ilijana Vrbat Pejić (2. na listi), Pejo Trgovčević (3. na listi), Berislav Gržanić (4. na listi), Mira Antić (7. na listi), Paul Cota (10. na listi) te Ivana Gudić (11. na listi).

  Nazočnima su se obratili predsjednik Stranke i nositelj liste za Europski parlament, Daniel Srb, Paul Cota iz Promine te Ivana Gudić iz Splita.

  HSP - izbori za Europski parlament

  “Hrvatskoj trebaju hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu, a ne oni koji zastupaju interese EU-a u Hrvatskoj”, naglasio je Srb te nastavio da “ne smijemo nekritično prihvaćati SVE što dolazi iz Europske unije.”

  “Svejedno je hoće li u EP biti izabrani kandidati s lista HDZ-a ili SDP-a, jer je njihova politika identična, a njihovi politički predstavnici dizat će ruke za sve što Europska komisija zatraži i zbog činjenice da su europski pučani i socijalisti u ‘velikoj koaliciji’”, rekao je Srb.

  “Na listi kandidata HSP-a su četiri žene, kandidati su iz svih dijelova Hrvatske, visoko obrazovani i govore strane jezike. Ako budu izabrani, u Europskom parlamentu isključivo će govoriti hrvatski jer je on jedan od službenih jezika Europske unije, za što se izborio Frano Vranjković, 12. kandidat HSP-a za Europski parlament”, dodao je Srb.

  Ivana Gudić - kandidatkinja HSP-a za Europski parlament

  “Kao dugogodišnja članica HSP-a, smatram bitnim napomenuti da sam jedna od najmlađih kandidata za Europski parlament čime moja stranka šalje nedvosmislenu poruku da u budućnosti ozbiljno, a ne samo prigodno i deklarativno računa na nas mlade.

  Kako je moj životni poziv edukacija i obrazovanje mladih, moje djelovanja unutar EU parlamenta biti će usmjereno upravo u tom pravcu i to na način da ću se zalagati za što bolju i učinkovitiju izobrazbu mladih u Hrvatskoj te podizanju razine prava studenata sukladno standardima EU.

  Osobiti trud ću svakako uložiti u lakšem zapošljavanju nakon školovanja, kako bi se spriječio odljev hrvatskih mozgova u svijet gdje redovito postanu uspješni i ugledni znanstvenici i ugledni građani samo zato što im u našoj domovini nije pružena šansa”, naglasila je Ivana Gudić, magistra primarnog obrazovanja.