• TOMISLAV ČOLAK NAČELNICI SEKTORA ZA ŽRTVE DRUGOG SVJETSKOG RATA I POSLIJERATNOG RAZDOBLJA: ISTRAŽUJETE LI ŠARANOVU JAMU??


  tomislav čolak kninPoštovana gospođo Načelnice,

  Pojedini portali, kako u Republici Hrvatskoj tako i Republici Srbiji, prije petnaestak dana objavili su vijest kako Vaš Sektor za žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja , vrši istraživanja na Velebitu, a posebno Šaranove jame.

  Na srbijanskim portalima vijest je objavljena pod bombastičnim naslovima : „ Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske djece „ i „ Hrvati već treći dan prekopavaju ustaške grobnice, a nikog nisu obavijestili „.

  Začuđeni su što rad Vašeg Sektora nije najavljen u medijima, te se nadaju da će se sve što se izvadi biti dostupno javnosti i struci i da neće nitko manipulirati time.

  Prenose izjavu vladike gornjokarlovačkog Gerasima koji je revoltiran što ga nitko nije obavijestio kako on kaže „ o prekopavanju jama „ te da će tražiti da se kosti žrtava nakon iskopavanja predaju SPC-u kako i dolikuje zemnim ostacima svetih mučenika.

  Kako vidite , gospođo Načelnice, tenzije oko Šaranove jame traju već dvadesetak godina, a najava istraživanja jame samo je još više podigla tenzije.

  Zato od Vas tražimo da hrvatsku javnost odmah obavijestite o slijedećem :

  Je li istina kako Sektor za žrtve drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja vrši istraživanja na Velebitu a posebno Šaranove jame?

  Ako nije istina onda odmah javno u ime Sektora demantirajte bilo kakva istraživanja Šaranove jame.

  Ako je istina kako Vaš Sektor istražuje jame na Velebitu a posebno Šaranovu jamu, onda odmah javnost izvijestite o dosadašnjim rezultatima istraživanja i budućim namjerama Vašeg Sektora oko istraživanja jama na Velebitu.

  Imajte na umu, gospođo Načelnice, osjetljivost posla kojim se bavite i prava javnosti da o tome bude na pravi način obaviještena, a ne da budemo obaviješteni s bombastičnim naslovima preko pojedinih portala.

  PREDSJEDNIK ŽV HSP-a

  Tomislav Čolak