• TRAŽIMO HITNO ZASJEDANJE SABORA SA SAMO JEDNOM TOČKOM DNEVNOG REDA “NACIONALIZACIJA INA-e”.


  Daniel Srb - predsjednik HSP-a
  Informacija koju danas donose mediji u kojoj se tvrdi  da je  po analizi koju su za hrvatsku Vladu uradili američka konzultantska tvrtka AT&Karney te Oil & Gas Consulting,   INA i Republika Hrvatska pretrpjeli štetu u visini od  6 milijardi i 200 milijuna dolara  otvara mnoga pitanja.

  Prije svega tu je pitanje odgovornosti svih Vlada RH koje su do sada sudjelovale u prodaji INA-e, od prve Račanove vlade koja je   inicijalno prodala INA-u, zatim Sanderove vlade kojemu se sudi za  Županijskom sudu u Zagrebu, vlade Jadranke Kosor i njenog sudjelovanja u prodaji 7% braniteljskih dionica INA-e i aktualne vlade Zorana Milanovića. Jedni su odgovorni za činjenje a drugi za ne činjenje.


  Drugo pitanje koje se nameće je što je  Hrvatska mogla napraviti sa spomenutim iznosom  koji je skoro polovica državnog proračuna. Koliko je  to radnih mjesta više u Hrvatskoj?  Da li bi Hrvatska  već izišla iz recesije i izbjegla  mjere koje nam nameće EU komisija vezana za prekomjerni deficit? Jesu li sve  nabrojane Vlade RH radile na razvoju MOL-a i  Republike Mađarske i dizali gospodarstvo naših susjeda i je li u cijelom lancu još netko korumpiran?
   Nakon ovakve vijesti na koju smo mi iz HSP-a već nekoliko puta upozoravali  smatramo da svi koji su u lancu odlučivanja donosili odluke o prodaji INA-e moraju odgovarati  politički a neki i kazneno.  Upozorili smo više puta da je čin prodaje INA-e ravan  VELEIZDAJI  i da se   na taj način moramo i odnositi  prema ljudima koji su INA-u  doveli  u ovu situaciju.
  Tražimo da se   HITNO sazove Izvanredna sjednica  Sabora Republike Hrvatske sa samo jednom točkom dnevnog reda
            NACIONALIZACIJA INA-e.
  Iznos štete koji se spominje u izvješću  uvelike prelazi  iznos  koji je MOL platio za  kupovinu vlasničkog udjela u INA-i,  a razliku koja je veća od toga iznosa potraživati  od MOL-a.

   Vrijeme je da Sabor RH pokaže da zaista  zastupa interesa  građana Republike Hrvatske i da je spreman i sposoban donijeti odluke koji štite  hrvatske nacionalne interese bez obzira na strančku pripadnosti  zastupnika u Saboru.
   
  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik