• U Vukovaru se dogodio truli kompromis Vlade i Stožera!


  Jučerašnji sastanak  predsjednika Vlade RH i Stožera za obranu Vukovara može se  prezentirati  na više načina, ali kao osnovni zaključak se nameće da je u ovom srazu Milanovića i Stožera,  Milanović do kraja u javnom prostoru neutralizirao  i paralizirao djelovanje Stožera koji je izišao s nemuštim objašnjenjima svojeg pristanka na ostanak dvojezičnih natpisa na  institucijama  u gradu Vukovaru. Iz javno dostupnih informacija se može zaključiti kako su čelnici Stožera pristali na jeftine podvale i  kompromise s Vladom. Vjerujemo kako ćemo u skoro vrijeme saznati što se stvarno događalo iza kulisa pregovora i koje su ustupci napravljeni.

  Pozdravljamo najavu  jačeg angažmana  državnih tijela kaznenog progona prema razotkrivanju  ratnih zločina  i procesuiranje  zločinaca  bez obzira gdje se nalazili, a pogotovo onih  koji se nalaze  na području RH i dostupni su tijelima kaznenog progona RH. Također naglašavamo kako bi ta ista tijela trebala neovisno od volje politike raditi svoj posao, a svi ratni zločini su do sada trebali biti procesuirani.  Čekanje od 20 godina  ne predstavlja  zadovoljštinu za žrtve tih zločina, pogotovo ako ih svakodnevno susreću u gradu Vukovaru.  

  Imamo  po ovom pitanju i jedan svježi slučaj PONOVNOG podizanja kaznene prijave za ratni zločin protiv Bore Ivanovića zvanog Konj. Pitamo odgovorne iz tijela kaznenog progona po koji put podiže kaznenu prijavu protiv krvnika Osijeka, Ćelija, Tordinaca,… Bore Ivanovića Konja?

  Također podržavamo  najavu revizije  popisa stanovništva u Vukovaru, utemeljenu na broju stvarnih stanovnika koji su uistinu pravi stanovnici grada.

  Hrvatska stranka prava ocjenjuje neprihvatljivim postojanje i ostanak dvojezičnih ploča na  institucijama u gradu Vukovaru bez obzira na dogovore između Vlade i Stožera.

   

  Predsjednik HSP-a

  Daniel Srb