• Vinko Jozić: Erdutski sporazum treba ukinuti; Zločince za Vukovar kazniti!!


  vinko jozić vukovar

  Ovih dana možemo pročitati u medijima kako je procurio popis članova “Povjerenstva za suočavanje sa prošlošću”. Mrak nam padne na oči, prvo od tog da je popis procurio. Pa zar je to povjerenstvo trebalo raditi u tajnosti? A drugo, sa kakvom se prošlošću mi trebamo suočavati?

  Mi se trebamo suočiti sa sadašnjošću kada nam mladi masovno odlaze i sa budućnošću ostvarujući napredak Lijepe Naše i uvjete zbog kojih će naša djeca ostajat u svojoj Domovini. A iz prošlosti, kako one dalje tako i ove nedavne, osuditi sve što je nanosilo zlo hrvatskim građanima na bilo koji način. “U” kao ustaški simbol osuđeno je još davno, a pozdrav ZA DOM SPREMNI je stariji od NDH, a korišten je i u Domovinskom ratu. Koristile su ga najčasnije postrojbe HV i ne može i ne smije biti zabranjeno.
  Nadalje, potrebno je ali nije dovoljno osuditi samo komunistički režim sa njegovim simbolima. Ima i drugog zla nanošenog hrvatskom narodu.

  Četničke i velikosrpske postrojbe od 41′ do 95′. Na četničkoj kokardi, simbolu zla, jasno su vidljiva četiri slova “C”. Isti takav simbol možemo vidjeti na službenoj zastavi RS, koja i u vrijeme “Kolone sjećanja na žrtvu Vukovara” stoji na ambasadi RS. Isti taj simbol zla je i na registarskim oznakama vozila u RS, koja svakodnevno, bez ikakvih problema, pa niti prosvjedovanja hrvatskih vlasti ulaze u RH.

  Također ako, ne samo osudimo nego i ne procesuiramo, one koji radniku ne isplaćuju plaću, one koji su RH pokrali u pretvorbi i privatizaciji, one koji su to dopustili i omogućili, ako njih ne osudimo, ništa nam ne znači ni osuda komunističkog ili ustaškog režima. Uz sve navedeno, trebalo bi ukinuti aboliciju i “Erdutski sporazum”, pokrenuti sve one tužbe za zlostavljanje, silovanje, i sve druge oblike ratnog zločina nad hrvatskim narodom počinjene devedesetih godina, a koje po ladicama čekaju više od dvadeset godina.
  I naravno, to povjerenstvo ne može i ne smije raditi tajno. U svakom trenutku hrvatski građani moraju znati što se događa i kakvi zaključci su doneseni.

  HSP Vukovar
  Vinko Jozić predsjednik