• Vukovarske “ploče” čuvati do posljednjeg policajca u MUP-u!


  Hrvatska stranka prava  za sadašnje stanje u gradu Vukovaru smatra odgovornim sve dosadašnje Vlade  Republike Hrvatske. Jedne zato što  nisu  posvetili dovoljno pažnje i pijeteta gradu Vukovoru u kojem su instalirali svoju vlast i donosili nakaradne Zakone i  gradske propise, a druge jer su takve nakaradne  zakone počeli primjenivati na sasvim neprimjeren način.

   Uz sve probleme koje imaju stanovnici grada Vukovara, od  nekoliko stotina još uvijek nestalih  Hrvata, od razrušenog grada, povratka, nezaposlenosti, aktualna Vlada im je  na umjetnan način nametnula i problem ćirilice.

  Zašto  umjetno nametnula??

   Iz prostog razloga što u uređenim državama se jako dobro zna koliko čega gdje ima. Normalne države  koje nisu “slučajne” znaju koliko  kojih i kakvih građana imaju na svome teritoriju. I samo ako su u to sigurne kreću s primjenom nekog Zakona za koji znaju unaprijed da će izazvati  probleme.

  Jučerašnji “nestanak”  ćiriličnih natpisa na  institucijama u Vukovaru  samo je jedan od proizvoda   neprimjerenog ponašanja aktualne Vlade i načina na koji je  krenula u provedbu jednog spornog Zakona.

  Ako je situacija takva da su  policajci  koji su do sada “čuvali” dvojezične natpise odlučili skinuti ih, svakome   već postaje jasno da im mjesto nije na   zidovima vukovarskih institucija. Ni danas, niti ikada više.

   HSP izražava prosvjed protiv  privođenja i zadržavanja policajaca i postavlja pitanje ministru policije Rajku Ostojiću hoće li  ploče postavljati  i čuvati ih  do posljednjeg policajca u MUP-u.

  Hoće li Vlada  postaviti  nekog od  “reintegriranih milicajaca” za koje smo sigurni da će  ćirilične natpise  čuvati drage volje?

   

  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  Daniel Srb, predsjednik