• Luđaka s “Barutane” u Srbiji slave kao heroja, službena Hrvatska mora reagirati.


  barutanaU utorak 29. rujna je navršila se 24. tužna obljetnica od pogibije 11 hrvatskih branitelja na vojno-skladišnom kompleksu „Barutana“  u Bedeniku kod Bjelovara.
  To je dan kada se svake godine prisjetimo na jedanaest mladih života palih za Domovinu, položimo cvijeće i zapalimo svijeće.
  Istodobno je to obljetnica koja nas svake godine podsjeti na to što je jedan sumanuti i suludi ljudski um spreman učiniti i kakvo sve zlo hoda zemljom. Sjetimo i majora srbočetničke JNA Milana Tepića koji uništio vojno skladiše pri tome detoniravši 170 tona eksploziva, pri čemu je poginulo 11 Hrvatskih gardista, a 8 ih je ranjeno.

  U utorak je službena Srbija, putem srboslavskog nacionalista Vulina i predstavnika njihovog ministarstva obrane, odala veliku počast majoru Milanu Tepicu ?! Stavljaju ga uz bok tih nekih Sinđelica i sl…

  To je otvoreno slavljenje međunarodno presuđene agresije na RH !!! A sto rade Vesna Pusić, Zoran Milanović, Ante Kotromanović?! Gdje su njihove reakcije, bar na razini javne poruke upućene preko našeg poslanika u Srbiji?! Suverena država ne može šutke prelaziti preko otvorene proslave jednog zločina koji slavi agresiju na Hrvatsku.

  Što radi HDZ, što rade “branitelji”, gdje su njihove reakcije? Moraju podići glas i upozoriti na nedopustivost ovakvog čina u Srbiji. Nečinjenje donosi zaborav i onda se ne trebamo čuditi što nam drugi pišu udžbenike iz povijesti.

  A na isti datum je i godišnjica samoubojstva admirala JNA Vladimira Barovića (Crnogorca) koji je u oproštajnom pismu napisao da to radi zbog AGRESIJE JNA NA HRVATSKU i zbog toga što ne želi uništavati hrvatski narod unatoč strašnim prijetnjama nadređenih!

  A mi Hrvati šutimo i o jednom i o drugom!

  HSP je stava da se ovakve stvari koje dolaze s istoka i koje preko domaćih jugoslavista dobivaju pravo javnosti, moraju žestoko osuditi i na njih se mora reagirati sa svih državnih razina.

  Moramo reagirati zbog 11 mrtvih i 8 ranjenih gardista. Zbog njihove djece i obitelji, zbog svih nas u Hrvatskoj.

  Iza istine moramo stati, a manipulacijama koje dolaze iz Srbije moramo se znati oduprijeti.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Zvonko Mlakić, član predsjedništva